TCI İle Spicejet Arasında Kabin İçi Mutfak Anlaşması

TCI, Hindistanlı havayolu şirketi SpiceJet'in filosuna yeni katılacak 'Boeing 737 MAX' tipi 155 uçağın kabin içi mutfaklarını yapacak.

Türk Kabin İçi Sistemleri Tasarım ve Üretim A.Ş (TCI), Hindistanlı havayolu şirketi SpiceJet'in filosuna yeni katılacak 'Boeing 737 MAX' tipi 155 uçağın kabin içi mutfaklarını (galley) üretecek.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, endüstriyel kabin içi tasarımı, sertifikalandırılması ve üretimi alanında THY, THY Teknik ve TUSAŞ'ın ortaklaşa kurdukları TCI, 'Boeing 737 MAX' uçaklarının galleylerini üretmek için SpiceJet ile anlaşma sağladı.

Anlaşmaya kapsamında üretilen galleylerin teslimatları, Ağustos 2018'de başlayarak, 2024 yılına kadar devam edecek.

Hindistan'ın en büyük havayollarından biri olan SpiceJet, Türkiye'de TCI tarafından üretilecek galleyler ile donatılacak yeni uçaklarıyla pazardaki konumunu güçlendirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TCI Genel Müdürü Çetin Tuğtağ, 'TCI'ın akıllı tasarım felsefesi ile hayata geçirdiği, hafif ancak dayanıklı mutfak sistemlerinin kısa süre içinde gördüğü ilgi ve imzaladığımız satış anlaşması, bizleri gururlandırıyor. Gerçekleştirilen ihracatın şirketimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.' değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA