TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

'Katar meselesinde maalesef İslam alemi içerisine fitne sokmaya çalışıyorlar. Uyanık olmak zorundayız'

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Katar meselesinde maalesef İslam alemi içerisine fitne sokmaya çalışıyorlar. Uyanık olmak zorundayız.' dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'na günler kala İslam dünyası içerisinde adeta fitnenin kol gezdiği bir sürecin yaşandığını söyledi.

Bu konuda Katar'ın bir suçu olmadığını savunan Aydın, 'Katar'ın suçu, kabahati nedir acaba? Onu sormak istiyorum. 'Terör örgütlerine destek veriyor' diyorlar. Bugüne kadar Müslüman Kardeşleri nasıl bir terörist ya da eylemlerini terörist eylem olarak değerlendirirsin? Elinizde ne tür belgeler var? Bu doğru değil.' diye konuştu.

'Katar, teröre destek veriyor' diyen batı ülkelerine de seslenen Aydın, şunları kaydetti:

'Batının Katar'da bir parmağı var. Her zamanki gibi o büyük şeytanın oyunu var. Bizler, kardeşler topluluğuyuz. Kardeşler olarak aramıza fitne sokan batıya nasıl akıl sır erdirebiliriz? Dolayasıyla 'terör örgütüne destek veriyor' imasında bulunan batının teröre nasıl yandaşlık yaptığını, terör örgütlerini nasıl silahlarıyla donattıklarını hepimiz çok net bir şekilde gördük. Demokrasiden ödün vermeyenler, milletin iradesine karşı darbe girişiminde bulunanları nasıl sahiplendiklerini görüyoruz. Batı'nın yine terör örgütlerini nasıl bağırlarına bastıklarını görüyoruz.

Yani PKK'nın batıdaki eylemlerini görüyoruz. Terörist başlarının fotoğrafları ile miting yaptıklarını, nasıl destek verdiklerini hepimiz çok net bir şekilde görüyoruz. Katar meselesinde maalesef İslam alemi içerisine fitne sokamaya çalışıyorlar. Uyanık olmak zorundayız. Dolayısıyla o coğrafyanın içinde bulunan komşu ülkelerin biraz daha bu ramazanın anlam ve önemine, birlik ve kardeşlik ruhuna uygun bir şekilde hareket ederek bu fitneye alet olmamaları gerektiğini düşünüyorum.'

Aydın, Katar'a uygulanan ambargonun son bulmasını temenni etti.

Kaynak: AA