Suriyelilerin Bayram İçin Ülkelerine Geçişleri Sürüyor

Ramazanı ve bayramı ülkelerinde geçirmek için Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan 1 Haziran'dan bu yana yaklaşık 100 bin Suriyeli çıkış yaptı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyelilerin, ramazanı ve bayramı ülkelerinde geçirmek için Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkışları yoğun şekilde devam ediyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sınır kapısında sığınmacıların Türkiye'den Suriye'ye geçişleri pasaport, ön kayıt belgesi ve geçici koruma kimlik kartı/yabancı tanıtma kartıyla sağlanıyor.

Geçişlerin başladığı 1 Haziran'dan bu yana Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşayan yaklaşık 100 bin Suriyeli, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ülkesine geçiş yaptı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, aralarında çocukların da olduğu Suriyeliler, yanlarına aldıkları birkaç eşyayla ülkelerine gidiyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, çıkış ve girişler 23 Haziran'a kadar yapılacak. 24-27 Haziran'da giriş çıkış işlemleri gerçekleştirilmeyecek. 28 Haziran Çarşamba günü ise bu işlemler normal şekilde uygulanacak.

Kaynak: AA