Rüzgar Enerjisi Ön Lisans İhaleleri

Rüzgar enerjisi ön lisans ihalesinde Adana için en düşük teklifi veren 4 firmaya toplam 120 megavatlık kapasite tahsis edildi.

Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin ilk gününde, Adana bölgesi için en düşük teklifi veren 4 firmaya toplam 120 megavatlık kapasite tahsis edildi.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Vekili Hakkı Özata'nın komisyon başkanlığını yaptığı ihalede, ikinci bölge olan Adana için teklif dosyaları açıldı. Söz konusu bölge için ihaleye teklif veren 14 firmanın dosyaları incelendi.

Adana bölgesinde kilovatsaat başına 4,74 dolar/sent teklif veren Akdeniz RES Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ'ye 60 megavat, kilovatsaat başına 4,78 dolar/sent teklif veren CGN Enerji Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret şirketine ise 32 megavat kapasite tahsis edildi.

Aynı bölgede kilovatsaat başına 5,00 dolar/sent teklif veren Atasa Enerji İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 23,4 megavat ve kilovatsaat başına 5,12 dolar/cent teklif veren Günyeli RES Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ'ye 4,6 megavatlık kapasite verildi.

Böylece, rüzgar ön lisans ihalesinde 4 şirkete toplam 120 megavatlık kapasite tahsis edildi.

Rüzgar enerjisi ön lisans yarışmalarında bugün 320 megavatlık ön lisans verilecek ve 4 bölge için teklifler alınmasına devam ediliyor. 23 Haziran'da tamamlanacak rüzgar ön lisans ihalelerinde toplamda 11 bölge için 710 megavatlık ön lisans verilecek.

Kaynak: AA