Osmaniye'de Bayram Tedbirleri

Osmaniye'de Ramazan Bayramı'nda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

Osmaniye Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Ramazan Bayramı'nda İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün kendi sorumluluk bölgelerinde huzur ve güvenliği sağlayacağı belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ile 112 Acil servis ekiplerine takviye yapıldığı ifade edilen açıklamada İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün kendi görev alanı dahilinde bayram süresince meydana gelebilecek olaylara karşı müdahale ekiplerinin hazır olacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi:

'Belediye Başkanlıkları tarafından itfaiye birimleri, su arıza ve temizlik ekiplerince gerekli tedbirler alınacak ve nöbetçi ekipler oluşturulacak, cenaze iş ve işlemlerini yürüten görevliler hazır bulunacaklardır. Yine belediyeler tarafından alışveriş merkezlerinde zabıta ekiplerince gıda kontrolleri ve fiyat denetimleri yapılacak, umuma açık yeme içme mekanları ve gıda üreten yerler, berber, kuaför, hamam vb. gibi işyerleri sürekli denetlenecektir.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bayram öncesi gıda kontrolleri sıklaştırılacak ve bayram süresince şikayetlerin takibi için nöbetçi ekipler görevlendirilecek. İl Emniyet Müdürlüğü, şehirlerarası otogar, DDY Garı ve AVM’de gerekli güvenlik tedbirlerini alacaktır.

Telekom İl Müdürlüğü ve PTT Müdürlüğü, telefon görüşmeleri ve posta işlemlerinin aksamaması için gereken tüm tedbirleri alacaklardır. Ayrıca elektrik kesintilerinin yaşanmaması için gereken tedbirler alınacak, elektrik arızalarına karşı nöbetçi ekipler oluşturulacak, vatandaşların olası arıza bildirimlerinin çözülmesinde gecikmelere sebebiyet verilmemesi sağlanacaktır.'

Kaynak: AA