Kırklareli Valiliğine Orhan Çiftçi Atandı

Kırklareli Valiliğine Orhan Çiftçi, atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kırklareli Vali Esengül Civelek, Muğla Valiliğine, Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi ise Kırklareli Valiliğine atandı.

Orhan Çiftçi'nin özgeçmişi:

'1966 yılında Erzincan-Kemah'ta dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Anabilim dalında tamamladı. Askerlik görevini ifa ettikten sonra bir süre ailesine ait iş yerinde çalıştı. 1996 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.

Kaymakam adaylığı döneminin değişik staj evrelerini tamamladıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından 8 ay süre ile araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere grup başkanı olarak İngiltere'ye gönderildi. İngiltere dönüşü Kayseri-Sarıoğlan ve Bartın-Ulus ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. 1999 yılında Milli Güvenlik Akademisinden 46. Dönem müdavimi olarak mezun oldu.

Denizli-Baklan Kaymakamlığı, Iğdır-Tuzluca Kaymakamlığı, Elazığ-Baskil Kaymakamlığı, Erzurum-Hınıs Kaymakamlığı, Malatya Vali Yardımcılığı, Sakarya-Ferizli Kaymakamlığı, Bursa-Mudanya Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile Bağcılar kaymakamlığına atandı. Evli 3 çocuk babası olup, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.'

Kararname ile 20 vali merkeze alınırken, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi.

Kaynak: AA