Keleş'ten Rabia Heykeli Açıklaması

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’ye dikilen Rabia heykeline ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Kuyumcuzade Bulvarı kavşağına dikilen Rabia heykeline ilişkin kamuoyu açıklamasında bulundu. Başkan Mehmet Keleş’in açıklamalarında şu ifadelere yer verildi.

Düzce Belediyesi olarak Kuyumcuzade bulvarı, Rıhtım caddesi ve yeni açtığımız Ela Bahriye Oral Bulvarı kesişim noktasında oluşturduğumuz yeni meydanın göbek bölümüne Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da her fırsatta vurguladığı "Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet" ülküsünün sembolü olan "Rabia" anıtı yerleştirilmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemizde birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ve barışa ne kadar büyük ihtiyaç duyulduğu, milli ve manevi değerlerimiz olan Bayrak, Vatan, Millet, Devlet kavramlarına her zaman ve her yerde vurgu yapılmasının gerekliliği, Yüce Türk Milletinin ve Aziz Vatanımızın bekası için büyük önem arz ettiği bir kez daha acı bir tecrübe ile sabit olmuştur. Fakat ne yazık ki; halisane duygularla milletimizin, devletimizin, vatanımızın ve bayrağımızın yaşaması, bu kötü ve menfur saldırının bir kez daha tekerrür etmemesi ve yaşananların unutulmaması için yaptırdığımız bu eser malum çevrelerce çarpıtılmaya çalışılmış, özellikle sosyal medya üzerinden, her zaman olduğu gibi hakkımızda karalama kampanyasına dönüştürülmüştür.”

Düzce’de yapılan hizmetlere karşı savaş açanların Atatürk’ün heykelini yıktıklarına dair iftira attığını ifade eden Başkan Keleş, “Ne acıdır ki; Düzcemiz’de de daha önceki zamanlarda yaptığımız sokak aydınlatmalarına, saat kulelerine, anıt çeşmelere, süs havuzlarına ve daha bir çok güzel hizmetlerimize karşı çıkanlar, savaş açanlar, bu konuda da malum ulusal basın çevrelerinde, güzel Düzcemizi karalamayı ve küçük düşürmeyi alışkanlık haline getirenlerin cehennemine odun taşımayı ihmal etmemişlerdir. Özellikle Ulu Önder Atatürk’ün, yine bizim yaptırdığımız Türkiye’de bir eşi daha olmayan anıtını yıkarak yerine bu anıtı yerleştirdiğimiz yalan ve iftirası bütün söylenenlerin üzerine adeta tüy diken cinsten olmuştur. Bizler, tüm çalışanlarımızla birlikte, gece gündüz demeden, depremlerle yerle bir olmuş kentimizi bir an önce bölgenin parlayan yıldızı yapma yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerliyoruz. Yaptığımız çalışmalara saygıdeğer Düzce halkı ve Yüce Allah şahittir.”
Kaynak: İHA