Kayseri'deki FETÖ Sanığı İş Adamlarının Davası

FETÖ/PDY'ye finans sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Dengiz ve KTO Başkanı Hiçyılmaz'ın da bulunduğu 17'si tutuklu 71 iş adamının yargılanmasına devam edildi Tutuklu sanıklardan 6'sı tahliye edildi.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın da aralarında yer aldığı 17'si tutuklu 71 iş adamının yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanıklardan Mehmet A. Balıkesir, Mustafa Ö. de Nevşehir'deki cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı, diğer tutuklular ile avukatları salonda hazır bulundu.

Sanık avukatları, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, müvekkillerinin tahliyesini istedi. Cumhuriyet savcısı da Şaban H. ile Mustafa Ö'nün tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Şaban H, Mustafa Ö, Abdullah E, Mustafa Enes H, Süleyman G. ve Seyit S'nin tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA