Karamürselli Öğrenciler Erasmus'u Tamamladı

Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2015 yılından bu yana yürüttüğü Erasmus projesini Romanya'da tamamladı.

Öğrenciler, Erasmus + 'Participative Culture – The Way to Be An European Active Citizen' adlı projelerinin finalini proje koordinatörü Romanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Final toplantısına proje ortaklarından Litvanya, Romanya, İtalya, Türkiye, Yunanistan, Fransa, Portekiz ve İspanya’dan öğretmen ve yerel yöneticiler katıldı.

Proje hakkında açıklama yapan Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Bayram, 2 yıl süren proje kapsamında gerçekleşen öğrenme aktiviteleri ve yönetim toplantıları ile proje ortağı ülkelerin öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Avrupa boyutunda karar alıcı mekanizmaları bir araya getirilerek birçok toplantı, çalıştay ve grup çalışmaları gerçekleştirildiğini söyledi.

Öğrenci ve öğretmenlerin, yaptıkları proje çalışmaların yanında, kültürel gezi ve aktiviteler gerçekleştirdiklerini de belirten Bayram, şunları kaydetti:

'Başarı ile tamamlanan proje faaliyetleri sonunda tüm öğrencilerimize ev sahibi ortaklar tarafından Katılım Sertifikası ve Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan ve okulumuz tarafından onaylanan Europass Hareketlilik Belgesi verildi. Bu projenin başarı ile yürütülmesinde, ülkemizin, bölgemizin ve okulumuzun başarı ile temsil ettiklerinden dolayı emeği geçen öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA