Kadir Gecesi İdrak Ediliyor

Kahramanmaraş, Malatya, Kilis ve Gaziantep'te vatandaşlar Kadir Gecesi dolayısıyla camilere akın etti TBMM Başkanvekili Aydın: 'Birbirimize duacı olalım. Ülke, millet, devlet, aile ve kendimize dua edelim'

Kadir Gecesi dolayısıyla Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Malatya ve Gaziantep'teki camiler dolup taştı.

Kahramanmaraş'ta, akşam ezanından itibaren camilere akın eden vatandaşlar, yatsı namazına kadar Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Kahramanmaraşlıların büyük bölümü Kadir Gecesi'ni idrak etmek için Türkiye'nin üçüncü büyük camisi Abdulhamithan Camisi'ni tercih ederken içeride yer bulamayanlar namazlarını cami avlusunda eda etti.

Okunan Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinleyen vatandaşlar, teravih namazını kıldı.

- Adıyaman

Adıyaman'da vatandaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla camileri doldurdu.

Kentin tarihi camilerinden Ulu Cami'ye gelen vatandaşlar, yatsı namazının ardından dua etti.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, cami çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'ni doyasıya yaşamak gerektiğini söyledi.

Kadir Gecesi fırsat bilinerek dargınlık ve kırgınlıkların son bulması gerektiğini ifade eden Aydın, 'Bu gecede fitneye meydan vermeden aramıza dedikodu sokmadan milletimizin birlik ve beraberliğini en güçlü şekilde pekiştirmek için fırsat bulacağımız bir gecedir. Bu geceyi dualarla geçirelim. Birbirimize duacı olalım. Ülke, millet, devlet, aile ve kendimize dua edelim. Bu geceler müstesna geceler. Kandilimiz mübarek olsun. İnancımız gereği bin aydan hayırlı geceyi Allah, doyasıya anlamına uygun bir şekilde yaşatmayı nasip etsin.' diye konuştu.

- Malatya

Malatya'da camileri dolduran vatandaşlar namaz ve dualarla Kadir Gecesi'ni idrak etti.

Hacı Yusuf Taş Camisi'nde İl Müftülüğünce düzenlenen programda, cami imamları mevlit okudu. İl Müftüsü Ümit Çimen'in gece dolayısıyla verdiği vaazı dinleyen cemaat, daha sonra namaz kılıp dua etti.

Malatya'nın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Külliyesi'nde de kandil dolayısıyla program düzenlendi. Yıldırım Bayezid döneminde yapılan, içerisinde Somuncu Baba'nın kabrinin de yer aldığı, aynı adla anılan camiye namaz kılmak için gelenler, okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahileri dinledi.

- Gaziantep

Gaziantep'te de Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar, camilere akın etti.

Kentte, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla camilere sığmayan cemaatten bir bölümü avlularda namaz kıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim-i dinleyen vatandaşlar dua etti.

Yüzlerce kişi, Ali Naccar Camisi'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmenin heyecanını da yaşadı.

- Kilis

Kilis’te, kandil dolayısıyla akşam namazının ardından camileri dolduran çok sayıda vatandaş, namaz kılarak dua etti.

Vatandaşlar, Şeyh Muhammed Bedevi Camisi ve türbesine akın etti. Camiye sığmayan vatandaşlar, cami avlusunda saf tutarak namaz kıldı.

Yatsı ve teravih namazının kılınmasının ardından, vatandaşlara Kilis Belediyesi tarafından tatlı ve meyan şerbeti ikram edildi. Daha sonra cami avlusunda mevlit-i şerif okutuldu.
Kaynak: AA