Hilton Makkah Convention Hotel Kutsal Topraklarda Açıldı

Hilton Makkah Convention Hotel, Nisan 2017’de kutsal şehirdeki açılışını yaptı. Otelin Genel Müdürü Mark Allaf, iş gücünün yaklaşık yüzde 25’inin kadınlardan oluştuğunu belirterek, "Suudi Arabistan’da yetenekli genç kadınlar için olumlu fırsatlar hızla değişiyor ve biz de bunun bir parçasıyız" dedi.

Mekke’nin hem konuk hem de iş olanaklarını bir araya getiren ilk oteli olduğu belirtilen Hilton Makkah Convention Hotel, Nisan 2017’de kutsal şehirdeki açılışı yapıldı. Otelden yapılan açıklamada; bu yıl en büyük uluslararası gezgin grubu olan Endonezya, Pakistan ve Hindistan vatandaşlarıyla dünyanın her yerinden iki milyondan fazla hacının Mescid-i Haram’ı ziyaretiyle birlikte oldukça başarılı ilk Ramazan’a ev sahipliği yaptığı kaydedildi.

2025 yılına kadar, kutsal ay boyunca Mekke’yi ziyaret etmesi beklenen 30 milyondan fazla hacının, Hilton Makkah Convention Centre gibi konaklama tesislerinin sunduğu hizmetlere olan talebi artırması beklendiği bildirilirken, en az yüzde 40’ı Suudi Arabistan vatandaşlarından oluşan personelin istihdam edilmesini amaçlayan işe alım süreci son aylarda yoğunlaştığı açıklandı.

Otelin Genel Müdürü Mark Allaf, Suudi Arabistan ve genel olarak Orta Doğu için gerçekten çığır açan bir açılış olduğunu belirterek, "Kutsal ayı oluşturan Ramazan ve Hac bu yıl bizim için gelmesini sabırsızlıkla beklediğimiz kilit nokta ve zorluk oldu. Nisan ayındaki açılışımızı takiben Ramazan, dini turlarla iş dünyasını birleştirmek için önemli bir fırsat sağladı. Hilton ve hükümet de dahil olmak üzere tüm taraflar, Mekke’nin iş dünyasını kapsayacak perspektifini değiştirmeye yardımcı olma yönündeki genel amacını paylaştı" dedi.

Allaf ayrıca, iş gücünün yaklaşık yüzde 25’inin kadınlardan oluştuğunu açıkladı ve şunları ekledi: "Suudi Arabistan’da yetenekli genç kadınlar için olumlu fırsatlar hızla değişiyor ve biz de bunun bir parçasıyız. Bu yetenekli bireyleri yarının liderleri olmaya teşvik etmek istiyoruz ve şu ana kadar bu çığır açan projenin başarılı olması için onlardan muhteşem bir karşılık aldık".
Kaynak: İHA