Hatay'da AK Parti'den Büyükşehir Belediyesi Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti İl Başkanı Atıç ve ilçe belediye başkanları adliyeye giderek, Hatay Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve ilçe belediye başkanları, Hatay Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atıç, adliye binası önünde ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı açıklamada, Hatay'ın 2014 yılında büyükşehir olduğunu ancak büyükşehir belediyesinin beklenilen hizmetleri veremediğini söyledi.

Adliye öncesi belediye başkanlarıyla Hatay Valisi Erdal Ata'yı ziyaret ettiklerini aktaran Atıç, 'Burada büyükşehirin yolsuzlukları, hukuksuz muameleleri konusunda hukuki süreci işletmelerini dile getirdik. Buradaki idari soruşturma talebinden sonra da adli soruşturma için adliyeye geldik.' dedi.

Bu şikayette en başta maalesef araç kiralama konusunun olduğunu kaydeden Atıç, bunu da geçen günlerde AK Parti grubu olarak dile getirdiklerini vurguladı. Yaptıkları açıklamanın ardından büyükşehir belediye başkanının ilgililerle ilgili çalışma başlatmasını beklediklerini söyleyen Atıç, 'Yaklaşık 45-50 gündür bu konuda herhangi bir adım yok. Aksine yapılan hataları savunucu, yapılan çalışmaların hukuki olduğunu ifade eden açıklamalar yapıldı. Artık kanunun, hukukun işlemesi gerektiğini düşünerek adalet için buraya geldik.' diye konuştu.

Atıç ve beraberindeki belediye başkanları, açıklamanın ardından adliyeye geçerek suç duyurularını savcılığa teslim etti.

Kaynak: AA