Halk Eğitim Kursları Kadınlar İçin Gelir Kapısı Oldu

Şenpazar Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslara katılan kadınlar hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ürettikleri ürünleri sosyal medya üzerinden satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Kastamonu'da Şenpazar Halk Eğitim Merkezince açılan kurslar, kadınlar için gelir kapısı oldu.

Şenpazar Halk Eğitim Merkezince açılan el işi kursları, kadınlar tarafından ilgi görüyor. Ahşap boyama, ev aksesuarı ve sabun üretimi kursuna katılan kadınlar, hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de sosyal medya üzerinden satış yaparak ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım, AA muhabirine, vatandaşların ekonomik gelir sağlayabilmeleri amacıyla çeşitli kurslar açtıklarını söyledi.

Kursların ardından katılımcıların gelir elde etmeye başladığını belirten Yıldırım, 'Geçen yıl katılan kursiyerlerimizin çoğu belgesini aldı. Bu yıl da ahşap boyama, mis kokulu sabun ve ev aksesuarı kurslarımız açıldı. Bu yılki kurslara 20 kadın katıldı.' dedi.

El sanatları öğreticisi Arzu Gökkaya da kurslara katılan kadınların yaratıcılıklarını geliştirdiğini vurguladı.

Sabun kursuna ilginin fazla olduğunu dile getiren Gökkaya, 'Ürünlerimizi sosyal medya üzerinden tanıtıp sipariş alıyoruz. Siparişleri kursa katılan kadınlarımıza veriyoruz. Kimisi evinde kimisi de burada üretim yapıyor. Bu ürünlerden elde edilen geliri de kursiyerlerimize veriyoruz.' diye konuştu.

- Ayda ortalama 400 lira kazanıyor

Şenpazar Belediyesinde muhasebe görevlisi olarak görev yapan Eda Eryılmaz da kurslara hobi amacıyla katıldığını söyledi.

Kurs öğreticisi ile kadınlara destek olmak için sosyal medya hesapları açtıklarına işaret eden Eryılmaz, 'Bu sayede kursta harcadığımız malzemelerin parası çıkıyor. Ayrıca ev hanımları ekonomik kazanç elde ediyor.' ifadesini kullandı.

Kursiyerlerden ev hanımı Sevgi Ay da oğlunun engelli olması nedeniyle hayatının büyük bölümünü evde geçirdiğini anlattı.

Hem sosyalleşmek hem de ev ekonomisine katkı sağlamak için kurslara katıldığını belirten Ay, ayda ortalama 400 lira kazandığını kaydetti.

Kaynak: AA