GÜNDEM ÖZETİ / 21 Haziran 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün yedinci gününe Ankara-Bolu il sınırında Yayla Mokamp Tesisleri'nden başlıyor.

(Ankara/08.30)

- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz gazileri ve aileleri ile iftar yemeğinde bir araya gelecek.

(Ankara/20.29)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Hasankeyf'te iftar programına katılacak.

(Batman/15.45/16.30/17.00/19.49)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, '3. İstanbul İçelliler İftar' programına iştirak edecek.

(İstanbul/20.48)

2- TÜİK, 2015 yılı yabancı kontrollü girişim ile 2016 yılı karayolu trafik kazası istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya'nın başkenti Tokyo'da mevkidaşı Fumio Kishida ile bir araya gelecek. İki bakan görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Japon-Türk Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyeleri ile bir araya gelecek Çavuşoğlu, daha sonra Tokyo Camii ve Yunus Emre Kültür Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Tokyo) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Zurab Pataridze'yle bir araya gelecek. Görüşmelerin ardından iftar programı yapılacak.

(Batum) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş KKTC'de, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

7- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz takip ediliyor.

(Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), Çatalhöyük Araştırma Projesi’nin 25. yılında 'Bir Kazı Hikayesi: Çatalhöyük' sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı)

2- 45. İKSV Müzik Festivali'nin kapanış konserinde, Ola Rudner şefliğindeki Viyana Oda Orkestrası & Fazıl Say, Lütfi Kırdar Auditorium'da sahne alacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yapacağı çeyrek final maçının hazırlıklarını tamamlayacak.

(Prag)

2- Ukrayna'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası devam ediyor.

(Kharkiv)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA