Eskişehir'de Mültecilere İftar

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından düzenlenen iftara kentte yaşayan Suriyeli ve Iraklı mülteciler katıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından 'Dünya Mülteciler Günü' dolayısıyla Eskişehir'de yaşayan Suriyeli ve Iraklı mültecilere iftar verildi.

ESOGÜ Merkezi Yemekhanesi'nde düzenlenen iftara mültecilerin yanı sıra ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de katıldı.

Prof. Dr. Gönen, iftarda yaptığı konuşmada, herkesin evlerinde ve ülkelerinde iftar yapabilme şansına sahip olmasını diledi.

Mültecileri kardeş olarak gördüklerinin altını çizen Prof. Dr. Gönen, şöyle konuştu:

'Bizler kardeşiz ve bir kardeşin diğer kardeşin yanında durması iyi bir şey. ESOGÜ olarak sizlere eğitim ve sağlık konularında destek vermeye çalışıyoruz. Kısacası sizlere bir kardeş olarak sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu tür hizmetlerimiz devam edecektir. Sizler bugün buradasınız ama inşallah yarın memleketlerinize döneceksiniz. Bu yüzden dilinizi, kültürünüzü, dininizi iyi öğrenin çünkü esas vatan bunlardır, toprağınıza daha sonra da kavuşabilirsiniz.'

Prof. Dr. Gönen, ESOGÜ ve Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu (UNFPA) ortaklığında kurulan ve Eskişehir'de yaşayan mülteci, tarım işçisi ve yerelde ihtiyaç sahibi kadınların ücretsiz sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalanmasına yönelik ESOGÜ Çamlık-2 Yerleşkesi'nde Kadın Sağlığı Danışma Merkezi açtıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA