Edirne'de Camiler Çocuklarla Şenlendi

Edirne Müftüsü Üzüm: 'Camilerimiz çocuklarımızla şenlendi. Bu ilgi inşallah önümüzdeki günlerde de sürecek'

Diyanet İşleri Başkanlığınca 'Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz' sloganıyla başlatılan yaz Kur'an-ı Kerim kurslarına ilgi gösteren çocuklar, camileri şenlendirdi.

İki ay sürecek kurs süresince din görevlileri tarafından çocuklara Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgileri eğitimi de verilecek.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, yaptığı açıklamada, okulların tatil olmasıyla beraber camilerin çocuklarla dolduğunu söyledi.

Kursların Kuran ayı ramazanda başlamasından dolayı yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Üzüm, 'Bu durum bizi çok mutlu etti. Camilerimiz çocuklarımızla şenlendi. Bu ilgi inşallah önümüzdeki günlerde de sürecek.' dedi.

Çocukların kurslarda sevgi ekseninde eğitildiğini vurgulayan Üzüm, şunları kaydetti:

'Kuran kursları çok önemlidir. Çocuklar bu kurslara gelince ahlakla, edeple ve güzel amellerle buluşmuş oluyor. Doğru bilgiyle buluşturmuş oluyoruz. Ben bütün ailelere gözlerinin nuru olan evlatlarını kurslara göndermeleri çağrısında bulunuyorum. Sevgi ekseninde Allah’a saygı ekseniyle yetişecek, gelecekte başarılı olacak nesillerin yetişmesi anlamında bu kurslar önemli. Sevgi eksenli yaşamalı ve çocuklarımızı bu yönde eğitmeliyiz ki ileride vatanımıza ve devletimize faydalı olalım. Yaz Kuran kurslarının tüm çocuklarımız için sağlıklı ve başarılı şekilde geçmesini temenni ediyorum.'

Kaynak: AA