Duterte'in Uçağı Artık Hava Ambulansı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, tıbbi tedavi desteği almaları için 9 askeri, başkanlık uçağı ile Cagayan de Oro şehrinden başkent Manila’ya gönderdi.

Uçak Manila’ya hareket etmeden önce Başkan Duterte, 9 asker ile birlikte fotoğraf çektirdi. Öte yandan, Devlet Başkanı Duterte dün Cagayan de Oro şehrindeki Camp Evangelista Station Hastanesi’nde tedavi gören 90 askeri ziyaret etti. Duterte madalya takdim ettiği askerlere geniş çaplı mali yardımda bulunmayı ihmal etmedi. Marawi’de hayatını kaybeden askerlerin ailelerine tekrar başsağlığı dileyen Duterte, fedakarlıkları, mesleklerini devam ettirme arzuları ve ülkelerini korumaya olan bağlılıkları için askerlere teşekkür etti.

Filipinler Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Tuğgeneral Estituto Padilla, ordunun Başkanlık uçaklarını hava ambulansı olarak kullanılmasını sağladığı için Devlet Başkanı Duterte’ye teşekkür borçlu olduğunu söyledi.

Duterte, 2016 yılının Ağustos ayında Devlet Başkanlığı uçaklarını savaşta yaralıları taşımak için hava ambulansına dönüştürmek istediğini söylemişti.
Kaynak: İHA