Bodrum'da Yenilenen Cami İftarla İbadete Açıldı

Bodrum ilçesinde, yenilenen Hacı Ali Cami düzenlenen iftarla ibadete açıldı.

Kızılağaç Koruma ve Güzelleştirme Derneğince, Yalı Mahallesi Kızılağaç mevkisindeki Hacı İbrahim Cami'nin fiziki şartlarının iyileştirilmesi için başlatılan çalışma tamamlandı.

Bodrum Belediye Başkanlığı ve hayırsever vatandaşların katkıları ile yenilen cami düzenlenen iftarla ibadete açıldı. 1969 yılında yapılan ve 50 kişilik ibadet kapasitesi 200'e çıkarılan caminin minaresinin de yenilendiği bildirildi.

Cami önünde Türk bayrakları asılı alanda, Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

İftarda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, mübarek bir ayda caminin açılışını vatandaşlarla yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Vatandaşlara destekleri için teşekkür ede Kocadon 'Sizlerin de katkılarıyla bu güzel camimizin açılışını yapıyoruz. Bizim dinimiz yeryüzüne inen en son, en modern, en çağdaş dindir. Bizim dinimizde tanrımızla kul arasında hiç kimse yoktur. Herkesin inancı, örf ve adeti, yaşam tarzı kendine aittir. Bodrum'da dünya barış topluluğu gibi yaşıyorsak, bugün hep beraber huzur içinde yaşıyorsak işte bu hoş görümüzden, inancımızdan dolayıdır.' diye konuştu.

Camilerin ibadet ve insanların huzur bulduğu yer olduğunu anlatan Bodrum Müftüsü Ünal ise, şöyle konuştu:

'İslam dini insanlara mutluluk vermek için gönderilmiş dindir. Onun için İslamı iyi bilmek, öğrenmek lazım. Öğrenilmediği zaman bazı insanlar dini istismar ederek insanları Allah'la, peygamberle, Kuran'la kandırırlar. İnsanların nesillerini mahvedebilirler. Onun için camilerimiz aynı zamanda birer eğitim yuvasıdır.'

Kızılağaç Koruma ve Güzelleştirme Derneğince Başkan Kocadon'a teşekkür plaketi verilen cami açılış programına vatandaşlarda ilgi gösterdi.

Kaynak: AA