Beypazarı'ndan Katar'a Sebze Gönderiliyor

Beypazarı ilçesinden Katar'a haftada 3 tır sebze gönderiliyor.

Beypazarı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici, ilçeden Katar'a sebze gönderen sebze paketleme fabrikasını ziyaret etti.

İşletme sahibinin kendi girişimleriyle Katarlı bir tüccarla yaptığı anlaşma sonrasında bu ülkeye haftada 3 tır havuç, aysberk ve göbek marul gibi ürünler gönderdiğini belirten Ekici, 'Beypazarı, Ankara halinin yüzde 80, İstanbul halinin de yüzde 20'sine ürün veriyor. Katar'a da ilçemizin ürünlerinin gitmesi bizi mutlu ediyor.' dedi.

Beypazarı'nın ilkleri yapmakla bilindiğini dile getiren Ekici, 'Bazı tarım ürünlerinde Beypazarı, Türkiye birinciliğini elinde bulunduruyor. Havuçta Türkiye ikincisi konumundayız. Aysberg, yer elması, ıspanak, soğan gibi sebzelerde ise birinci durumdayız.' diye konuştu.

İş yeri sahibi Hasan Atak ise, Katar gibi bir ülkeye başta Havuç olmak üzere, Marul, Göbek marul, Yedi Kule, türünde sebzeler gönderdiğini söyledi.

Katar'ın genelde havuç istediğine anlatan Atak, 'Havuç göndermeye başlamamızın ardından sebze de sordular. Şimdi sebze de gönderiyoruz. Çok memnunlar. Tabii ki buraya araç göndermek uzun zaman alıyor. Bu nedenle sebzeleri çok iyi ambalaj yaparak gönderiyoruz. Bu da onların çok hoşuna gidiyor.' ifadesini kullandı.

Ziyarette, İlçe Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş de bulundu.

Kaynak: AA