Belediyeden Bayram Temizliği

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakıma muhtaç vatandaşların evini temizliyor Başkan Vekili Yaman: 'İnsana değer veren bir anlayışla sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini yerine getiriyoruz'.

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakıma muhtaç vatandaşların evinde temizlik yapıyor.

İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sosyal belediyecilik çalışmalarına hız verdi.

Daha önce muhtaç durumu belediye tarafından tespit edilmiş vatandaşların evlerine gelen belediye ekipleri, yerleri siliyor, camları silip, bulaşıkları yıkıyor. Ekipte yer alan berber ise saç ve sakal traşı yapıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, belediyenin vatandaşa kaliteli hizmet sunmak için büyük çaba sarf ettiğini belirtti.

Önceliğin yardıma ve bakıma muhtaç aileler olduğunu aktaran Yaman, şunları söyledi:

'Belediyeciliği sadece alt yapı ve üst yapıdan ibaret gören bir yönetim anlayışında olmadık. İnsana değer veren bir anlayışla sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini yerine getiriyoruz. Ramazanın ruhuna uygun olarak da çalışmalarımızı yaptık. Bu nedenle bundan sonra da dar gelirli ve zor durumda olan hemşehrilerimizin yanında olacağız.'

Vatandaş Salih Kürkçe ise sunulan hizmetten çok memnun olduğunu, temizlik yapanlara dua ettiğini belirterek, 'Allah bu hizmeti bizim ayağımıza kadar getirenlerden razı olsun. İyi temizlik yapıyorlar. Saçımızı, sakalımızı kesiyorlar. Bu hizmetten çok memnunuz ve devam etmesi bizim için iyi oluyor.' dedi.

Evi temizlenen görme engelli Kadriye Altuk da temizliği yapanlara teşekkür etti.

Bütün ihtiyaçlarını giderildiğini anlatan Altuk, 'Evimiz temiz oldu. Eşimi traş ettiler. Allah, sizden razı olsun. Ben daha yeni kayıt oldum. Bir kaç sefer oldu geldiler. Çok memnunum.' diye konuştu.

Kaynak: AA