Adana'da Bir Çocuğun Kaçırılmaya Çalışıldığı İddiası

Adana'da 10 yaşındaki oğlunun iki kişi tarafından kaçırılmaya çalıştığı ileri süren bir kadın eylem yaptı.

Adana'da 10 yaşındaki oğlunun iki kişi tarafından kaçırılmaya çalıştığı ileri süren bir kadın eylem yaptı.

İddiaya göre, 18 Haziran Pazar günü, merkez Sarıçam İlçesi Orhan Gazi Mahallesi'nde sabah futbol okuluna gitmek için evden bisikletle çıkan Mustafa Selim Cingöz'ün yanına minibüsle alkollü iki şüpheli geldi.

Kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler Cingöz'ü polis merkezine götürme bahanesiyle 34 LJ 0179 plakalı minibüse bindirip bisikleti arka kısma koyup uzaklaştı.

Başına kötü bir şey gelmesinden korkan ve ağlamaya başlayan Cingöz, minibüsün durmasını fırsat bilerek kapıyı açıp zanlılardan kaçtı. Şüpheliler ise bulundukları yerden ayrıldı.

Çevredeki esnafın durumu Cingöz'ün ailesine bildirmesinin ardından olay yerine gelen baba Mustafa Kemal Cingöz ve anne Fatma Cingöz polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

İhbarın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, şüpheliler O.A ve U.T'yi yakaladı.

Sarıçam Polis Merkezi'ne götürülen şüpheliler, ifadelerinde 'şaka yaptıklarını' belirtmelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

- 'Oğlumun sonu Ceylin gibi mi olsun'

Anne Fatma ve baba Mustafa Kemal Cingöz zanlıların serbest bırakılmasına tepki amacıyla evlerinden yaklaşık 5 kilometre yürüdü.

Anne Cingöz, yapığı açıklamada, oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Şüpheli U.T'nin gasp ve dolandırıcılıktan sabıkalarının bulunduğunu ifade eden Cingöz, 'Adamlar benim oğlumu arabaya bindirip götürmek istemişler. Şans eseri başka bir araç çıkınca fren yapmışlar ve minibüs stop etmiş. Ya arabaları stop etmeseydi ne olacaktı?'dedi.

Oğlunun iyi yetişmesi için spora yönlendirdiğini ifade eden Cingöz, 'Kaymakamlığa kadar pankartlarla yürüyüş yaptık sesimizi duyurmak için. Zanlıların tutuklanması için illaki benim oğlumun ölmesi mi gerekiyor. Kaçırmak isteyenlerin kimler olduğunu herkes biliyor burada. Bulvarda bir tane MOBESE yok. Eğer görüntüler olsaydı savcı şüphelileri bıraktırmayacaktı. Savcı beyin tutuklaması için benim oğlumun ölmesi mi gerekiyordu. Oğlumun sonu Ceylin gibi mi olsaydı? Oğlum yaşadığı psikolojiyi nasıl atlatacak. Ben savcılarımızın vicdanına sesleniyorum. Bende zanlıların ikisini sosyal medyada ifşa ettim.' diye konuştu.

Baba Mustafa Kemal Cingöz de yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini kaydetti.
Kaynak: AA