Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Ölümü Davası

Üniversite öğrencisi Özge Kandemir'in ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen kamyon şoförünün yargılanmasına devam edildi Adli Tıp Kurumu raporunda, şoför Yanık'ın olayda asli ve tam kusurlu bulunduğu, ölen Kandemir ile yaralanan Özsayın'ın olayın meydana gelmesinde hatalı tutum ve davranışları olmadığından kusurlarının bulunmadığı kaydedildi.

Kadıköy'de meydana gelen trafik kazasında, 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir'in ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen kamyon şoförünün, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık şoför Aydın Yanık ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı Bayram Aydoğdu, tarafların olaydaki kusur durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumundan istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Trafik İhtisas Dairesince hazırlanan raporda, olay günü sürücü Yanık'ın idaresindeki kamyon ile Kadıköy Mühürdar Caddesi üzerinden Tuğlacı Eminbey Sokağı'na dönüşe geçtiği sırada, sol tarafta kaldırımda bulunan yayalar Özge Kandemir'e çarparak ölümüne, Büşra Özsayın'ın da yaralanmasına neden olduğu anlatıldı.

Raporda, şoför Yanık'ın yönetimindeki kamyonla aracının teknik yapısını dikkate almadan olay yeri kavşak mahallinde hatalı ve tehlike oluşturacak tarzda dönüşe geçip kaldırımda bulunan yayalara önlemsiz vaziyette çarptığı, dönüşü sırasında sol tarafını yeterince kontrol altında bulundurmadığı, dikkatsiz, özensiz ve nizamlara aykırı hareket ettiği belirtildi.

Bu nedenle şoför Yanık'ın olayda asli ve tam kusurlu bulunduğu aktarılan raporda, ölen Kandemir ile yaralanan Özsayın'ın olayın meydana gelmesinde hatalı tutum ve davranışları olmadığından kusurlarının bulunmadığı kaydedildi.

Sanık Aydın Yanık'ın avukatı Ümit Şahin, Adli Tıp Kurumunun raporu ile olay anına ilişkin görüntülerin örtüşmediğini savunarak, yeniden rapor alınmasını talep etti.

Kandemir ailesinin avukatı Ömer Gedik ise sanığın hakkında bulunan adli kontrol tedbirine uymadığını belirterek, hakkında tutuklama kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, dava dosyasının İstanbul Teknik Üniversitesi Trafik Kürsüsünden seçilecek 3 kişilik bilirkişi heyetine gönderilerek, tarafların kusur durumlarına ilişkin önceden verilen raporlardaki çelişkilerin giderilerek ayrıntılı rapor düzenlenmesinin istenmesine karar verdi.

Sanık Yanık'ın tutuklanması yönündeki talepleri reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde Özge Kandemir ve Büşra Özsayın'ın Kadıköy Caferağa Mahallesi Mühürdar Sokak ile Tuğlacı Eminbey Sokağı arasında yürüdükleri sırada, sola doğru dönüş yapan kamyonun kasasının Kandemir'in çantasına takılarak tekerleklerin altına doğru sürüklediği belirtildi.

Olay sonrasında çevrede bulunanların müdahale ederek kamyonun durmasını sağladığı aktarılan iddianamede, bu defa kamyon sürücüsünün yayayı tekerleklerin altından kurtarmak için hareket ettiği ve ikinci defa Kandemir'in üzerinden geçerek hayatını kaybetmesine neden olduğu kaydedildi.

İddianamede, kamyon sürücüsü Aydın Yanık'ın 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan, 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA