Türk Kızılayı'ndan Gazze'li Yetimlere İftar

Türk Kızılayı, Gazze'de 100 yetime toplu iftar verdi ve bayramlık elbise dağıttı.

Gazze'deki Emel Yetim Enstitüsü'nde düzenlenen iftara, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ve beraberindeki heyetin yanı sıra Kudüs Başkonsolos Yardımcısı Erman Topçu ve bazı konsolosluk yetkilileri katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, AA muhabirine, enstitüye çocuklarla iftar yapmaya ve bayramlık elbise dağıtmak için geldiklerini söyledi.

Türk Kızılayı olarak, İsrail'in saldırılarından en çok zararı çocukların görmesinden dolayı mümkün olduğu kadar onlara destek olmaya ve yardım eli uzatmaya çalıştıklarını kaydeden Kınık, Kızılay'ın her zaman yetimlerin yanında olacağını, onları koruyacağını ve hayatta kalmalarına yardımcı olacağını söyledi.

Türk Kızılayı bugün Gazze Şeridi'nde Filistin Kızılayı ile iş birliği halinde düzenlenen program çerçevesinde ramazan ayı münasebetiyle Gazze'de ihtiyaç sahibi yaklaşık 15 bin aileye gıda yardımı dağıtmıştı.

İsrail'in yaklaşık 11 yıldır kesintisiz şekilde abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde, Birleşmiş Milletler verilerine göre halkın yüzde 80'i geçimini sosyal yardımlarla sağlıyor.

Kaynak: AA