Trabzon'gülcemal'ine Kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve ismini tarihi Gülcemal Vapuru'ndan alan 'Gülcemal Dolgu Projesi'nin birinci etap çalışmalarının sonuna gelindi Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 'Burada düz bir dolgu yapmıyoruz. Rüzgar yönlerini de hesaba katarak, Trabzon'un sahilini dantel gibi işliyoruz'

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Gülcemal Dolgu Projesi' kapsamında birinci etap tahkimat alanındaki çalışmalarda sona gelindi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da ismini tarihi Gülcemal Vapuru'ndan alan proje kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, ilgililerle bir süre sohbet etti.

Gümrükçüoğlu, incelemelerin ardından yaptığı konuşmada, Gülcemal Dolgu Projesi'nin 3 etapta tamamlanacağını söyledi.

Bu kapsamda birinci etap tahkimat çalışmalarının sonuna gelindiğine işaret eden Gümrükçüoğlu, 'Beşirli'den Ganita'ya kadar olan alanda gerçekleştirilecek proje kapsamında, toplamda 800 bin metrekare alan kazanılacak. Birinci etap tahkimat alanında 250 bin metrekare alan kazanmış oluyoruz. Burada düz bir dolgu yapmıyoruz. Rüzgar yönlerini de hesaba katarak, Trabzon'un sahilini dantel gibi işliyoruz.' dedi.

Gümrükçüoğlu, alanda uygulanacak peyzaj projesinin de hazırlanmakta olduğunu dile getirerek, 'Birinci etaptaki tahkimat çalışmalarımızın sonuna gelirken, proje kapsamında üç etapta da uygulanacak olan peyzaj ve rekreasyon projelerini hazırlıyoruz. Bu alanda yapılacak çalışmalarımızı halkımızın taleplerine göre şekillendiriyoruz.” ifadesini kullandı.

- Gülcemal Dolgu Projesi

Trabzon'da, ismini tarihi Gülcemal Vapuru'ndan alan 'Gülcemal Dolgu Projesi' kapsamında, 762 bin metrekarelik alanda kurulacak yaşam merkeziyle vatandaşlar denizle kucaklaşacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, bir taraftan 1. etap dolgu çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da vatandaşlara neleri görmek istedikleri sorularak, dolgu alanının halkın taleplerine göre şekillendirilmesi planlanıyor.

Projenin tamamlanmasıyla kent, önemli bir sosyal, kültürel ve turistik merkez kazanacak.

Kaynak: AA