TESK'ten Motorine İndirim Çağrısı

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Benzinin litre fiyatında 15 kuruş indirim yapıldığı halde motorinde hiçbir indirim olmadı. Esnaf ve çiftçi en çok motorin kullanıyor. Enflasyona yansıması için asıl motorinde indirim yapılmalı'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçen hafta içinde benzine iki kere indirim yapıldığını ancak motorine indirim yapılmadığına dikkati çekerek, 'Esnaf ve çiftçi en çok motorin kullanıyor. Enflasyona yansıması için asıl motorinde indirim yapılmalı.' ifadesini kullandı.

Palandöken yazılı açıklamasında, motorine indirim yapılması gerektiğini kaydetti.

Geçen hafta içerisinde benzinin litre fiyatında toplamda 15 kuruş indirim yapıldığı halde motorinin fiyatında bir değişikliğe gidilmediğini vurgulayan Palandöken, 'Esnaf ve çiftçi en çok motorin kullanıyor. Enflasyona yansıması için asıl motorinde indirim yapılmalı. Özellikle motorinde bayramdan önce 15 kuruş indirim olmalı.' değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, akaryakıt fiyatlarının, makro ekonomik dengeleri en çok etkileyen faktörlerin başında geldiğine işaret etti.

Kaynak: AA