Tacikistan-Afganistan Sınırında Silahlı Çatışma

Tacikistan'a Afganistan'dan yasa dışı yollarla uyuşturucu sokmak isteyen silahlı çete üyesi iki kişi çıkan çatışmada öldü.

Tacikistan güvenlik güçleri ile Afganistan'dan ülkeye uyuşturucu sokmak isteyen çete mensupları arasında, iki ülke sınırında silahlı çatışma çıktı.

Tacikistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesine bağlı Sınır Koruma Birliği Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Afganistan sınırında bulunan Hamadoni bölgesinden ülkeye yasa dışı yollarla uyuşturucu sokmak isteyen çete ile Tacik güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada, çete üyesi iki kişi öldü.

Açıklamada, çatışmada iki uyuşturucu kaçakçısının etkisiz hale getirilmesinin ardından olay yerinde toplam 21 kilogram uyuşturucu ile 2 kaleşnikof marka silah ve iki adet el bombası bulunduğu belirtildi.

Tacik güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Yıl başından bu yana Tacikistan-Afganistan sınırında, güvenlik güçleri ile Afganistanlı uyuşturucu kaçakçıları arasında çıkan 12 silahlı çatışmada, çete üyesi 10 kişi etkisiz hale getirilirken, toplam 480 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Afganistan'da üretilen uyuşturucunun önemli bir kısmı, Tacikistan üzerinden Rusya ve Avrupa'ya ulaştırılıyor. Afganistan ile Tacikistan arasındaki bin 400 kilometreden fazla sınırda, uyuşturucu kaçakçıları ile sınır koruma birlikleri arasında zaman zaman silahlı çatışmalar yaşanıyor.
Kaynak: AA