Suriyeli Genç Kız UNICEF'in İlk 'Mülteci' İyi Niyet Elçisi Oldu

Resmi mülteci statüsüne sahip ilk iyi niyet elçisi Elmellehan: 'Mülteci olarak, çocukların erken evlilik veya çalışmaya zorlandıklarında neler olduğunu gördüm'.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından, 19 yaşındaki Suriyeli mülteci ve eğitim aktivisti Muzo Elmellehan, iyi niyet elçisi olarak atandı.

UNICEF Genel Başkan Yardımcısı Justin Forsyth, 19 yaşındaki eğitim aktivisti Elmellehan'ın, 'resmi mülteci' statüsüne sahip ilk iyi niyet temsilcisi olduğunu bildirdi.

UNICEF'in konuya ilişkin açıklamasında, Elmellehan'ın, Ürdün’deki Zateri mülteci kampında kalırken kurumdan destek aldığı belirtilerek, genç kızın, çocukken aynı şekilde kurumdan destek alan ve daha sonra iyi niyet elçiliği yapan sanatçı Audrey Hepburn'ün izinden gittiği kaydedildi.

Elmellehan da Suriye'den kaçarken yanına sadece okul kitaplarını aldığını aktararak, 'Mülteci olarak, çocukların erken evlilik veya çalışmaya zorlandıklarında neler olduğunu gördüm.' ifadelerini kullandı.

İyi niyet elçisi Elmellehan, UNICEF ile bu çocukların sesini duyuracaklarını vurgulayarak, 'Onların okula döndürmelerine yardımcı olacağız.” dedi.

Kaynak: AA