Sarıkamış'ta İçme Suyu Sondaj Çalışmaları

Sarıkamış ilçesinde belediye tarafından içme suyu kaynaklarına ilave olarak iki yerde sondaj çalışması başlatıldı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin yüz yıllık altyapı sorunlarını hazırlanan projeler kapsamında çözmeye çalıştıklarını belirterek, temiz su, temiz yol, temiz çevre için bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Kızılçubuk mevkisinde inşa edilen '7 Kasım İçme Suyu Gölet Projesi' tamamlanıncaya kadar içme suyu sıkıntısı çekilmemesi için ek önlemler aldıklarını ifade eden Toksoy, 'Kızılçubuk'taki gölet inşaatı tamamlanıncaya kadar ilçemizde suların azaldığı dönemlerde içme suyu ihtiyaç açığımızı gidermek üzere belirlediğimiz iki yerde sondaj çalışması başlattık. Yaklaşık 150 metre yerin altından çıkaracağımız suyu terfi sistemi ile içme suyu arıtma deposuna vereceğiz.' diye konuştu.

İlçede içme suyu sorunu yaşanmayacağını ifade eden Toksoy, içme suyu şebeke inşaatının da yıl sonunda tamamlanacağını kaydetti.

Toksoy, 'Artık bu yıl sonunda Şehitler Mahallesi de dahil olmak üzere tüm Sarıkamış'a yeni döşenen polietilen borulu şebekeden su vereceğiz. Artık sularımız şebekede kirlenmeyecek ve yerin altından su kaybımız olmayacak. Şehitler diyarı güzel ilçemize hayırlı olsun.' dedi.

Kaynak: AA