RAST 2017, İstanbul'da Başladı

8. Uluslararası Uzay Teknolojilerindeki Son Gelişmeler Konferansı'nın açılış oturumuna Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal da katıldı

8. Uluslararası Uzay Teknolojilerindeki Son Gelişmeler Konferansı (RAST 2017), Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın da katılımıyla İstanbul'da başladı.

Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi'nde 26 ülkeden temsilcilerin katılımıyla başlayan konferansın açılış oturumu, Prof. Dr. Orhan Altan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Alman uzaktan algılama veri merkezi DLR'nin başkan yardımcısı Gunter Schreier, katılımcılara uzay çalışmalarının Avrupa Birliği ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından nasıl yürütüldüğü, hangi programlarının olduğu, Türkiye'nin o programlara nasıl katılacağı, dünyaya nasıl yararlar sağlayacakları konusunda bilgi verdi.

Konferansın ardından Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, Schreir'e plaket verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan Altan, yaptığı açıklamada, 2003 yılından itibaren 2 yılda bir düzenlenen konferansın amacının, Türkiye'deki uzay ve havacılıkla ilgili birimleri, özel sektör, üniversiteler ve kamu kuruluşlarını bir araya getirmek, dünyadaki gelişmelerden Türkiye'yi haberdar etmek ve ülkenin bu sahadaki ilerlemelerini de uluslararası alana aktarmak olduğunu söyledi.

Konferans, 22 Haziran'a dek sürecek.
Kaynak: AA