'Osmanlı Tatları' İçin Şekerlemeciler Mesaide

Edirne'deki şekerlemeciler, bayram sofralarını tarihi lezzetlerle tatlandırmak için mesailerini iki katına çıkardı Şekerlemeci Meriç: 'Bayramlardaki şekerleme geleneğinin yaşaması için biz tatlıcılar olarak büyük bir aşkla ve sevgiyle işimizi yapıyoruz'.

Edirne'deki şekerlemeciler, bayram sofralarını tarihi lezzetlerle tatlandırmak için mesailerini yoğun şekilde sürdürüyor.

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, bayram sofralarını tatlandırmak için imalathanelerdeki çalışmaların yoğunlaştığını söyledi.

Bayram sofralarının tarihi lezzetlerle tatlandığını belirten Meriç, 'Bayramlardaki şekerleme geleneğinin yaşaması için biz tatlıcılar olarak büyük bir aşkla ve sevgiyle işimizi yapıyoruz. Bayramlarda talep de doğal olarak artıyor. Bu kapsamda üretimimiz iki katına çıktı.' diye konuştu.

- 'Sahurda başladığımız tatlı mesaisi iftara kadar sürüyor'

Asırlık lezzetleri bayrama yetiştirmek için çalıştıklarını dile getiren Meriç, şunları kaydetti:

'Biz de tatlıcı olduğumuz için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Normal üretimimizin 2-3 katı üzerinde bir tatlı üretimimiz var. Tabii biz bu lezzetleri geçmişten gelen anlayışla doğal olarak yaptığımız için yaptığımız mesai daha çok uzuyor. Sahurda başladığımız tatlı mesaisi iftara kadar sürüyor. Kavala kurabiyesi, kallavi, badem ezmesi, lokumu, yani kısacası tatlıyla dil ve damakları şenlendirecek birçok ürünü hazırladık. Bayramda vatandaşlarımızın sofralarını tatlandıracağız.'

Edirne'nin tarihi lezzetlerinin ününün dünyaca bilindiğini ve talebin her geçen gün arttığını vurgulayan Meriç, 'Edirne tatlılarının rağbet görmesi, 1-2 seneye dayanmıyor. Binlerce yıllık bir birikim var. Çünkü Edirne Osmanlı Devletine 100 yıla yakın başkentlik yapmış bir yer. Bu sürede de tarihin lezzetine burada damga vurmuş olması, bu lezzetlerin tadını gösteriyor.' diye konuştu.

- 'Satışlarda artış var'

Kemal Kılıç da bayram hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Kadir Gecesi'nde de Edirne'nin önemli sayıda ziyaretçi ağırladığını aktaran Kılıç, 'Kadir Gecesi için hazırlıklarımız tamam. Bayram içinse mesaimiz devam ediyor. Bayramın yaklaşmasıyla bizim de üretimimiz artışa geçti. Edirne'nin tarihi lezzetleri bayramın en güzel şekilde geçmesi için hazırlanıyor.' ifadelerini kullandı.

Satışlarda da artış olduğunu belirten Kılıç, 'Vatandaşlar, bayram ziyaretlerinde misafirlerine ikram etmek ve hediye olarak götürmek için geleneksel tatları tercih ediyor.' dedi.

Kaynak: AA