Muğla'da Uyuşturucu Operasyonu

Muğla'nın Yatağan ilçesinde düzenlenen operasyonlarda toplam 1 kilo 223 gram kubar esrar ele geçirildi, olayla ilgili 1 kişi tutuklandı, 5 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen bir kişi tutuklandı, 5 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yatağan ilçesinde jandarma ve polis ekipleri, 5 ayrı evde uyuşturucu madde bulunduğu istihbaratı üzerine evlere operasyon düzenledi.

Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçede uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen E.S'nin evinde yaptıkları aramada, evin çeşitli yerlerine gizlenmiş 1 kilogram 31 gram kubar esrar, 4 Hint keneviri kökü ve uyuşturucu maddelerin ölçülmesi için kullanıldığı tahmin edilen hassas terazi ele geçirdi.

Polis ekipleri, gözaltına aldığı E.S’yi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk etti. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, Muğla Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Yatağan Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 narkotik arama köpeğinin de desteği ile Bozarmut Mahallesi'ndeki 4 ev ve 2 ağılda arama gerçekleştirdi.

Şüphelilerden D.L'nin evinde yapılan aramada, saman içerisinde kurutulmaya bırakılmış 65 gram kubar esrar, F.L'nin evinde, çalılar arasında kurutulmaya bırakılmış 127 gram kubar esrar ve H.L'nin evinde ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan H.L, S.L, F.L, D.L. ve C.L, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: AA