Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumunda İftar

Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz: 'Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara gelmeyeceğiz. Gelecekte Türkiye daha da güçlü bir ülke olacak'

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca cezaevinde iftar programı düzenledi.

Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen iftar programı, Sugurbey Cami İmamı Ali Kutlugün'ün Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Program, hükümlülerden oluşan tasavvuf grubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, etkinlikte yaptığı konuşmada, en keyifli ve huzurlu iftarları tutuklu ve hükümlülerle yaptıklarını söyledi.

Tutuklu ve hükümlülerle aynı havayı teneffüs etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Yavuz, yapılan her işin başında saygı, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularının bulunması gerektiğini belirtti.

Yavuz, içeriden ve dışarıdan Türkiye'yi karıştırmak isteyen bir takım güçlerin olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

'İçte ve dışta o kadar alçak insan varken, dönem dönem Kürt, Türk, Alevi ve Sünni diye bölmeye çalıştılar. Partiniz, yaşantınız, inancınız ve değer yargılarınız farklı olabilir. Esas olan vatandır. Vatanın olduğu yerde geresi teferruattır. FETÖ, DEAŞ, PKK ve darbe ile alfabedeki bütün harfleri sıralayabilirsiniz. Devletimizin ve yargının şu anda bunlarla mücadelesi var. Bu terör örgütlerinin ne ilkesi ne de prensibi var. Yalan, dolan, hırsızlık hepsi var. Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara gelmeyeceğiz. Gelecekte Türkiye daha da güçlü bir ülke olacak.'

İftar programına Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, hakim ve savcılar katıldı.
Kaynak: AA