Kastamonu'da 7 Eski Polisin FETÖ'den Yargılanmasına Başlandı

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 7 polisin yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanan tutuklu sanıklar M.Ç, Ö.A, L.T, F.K, E.K. ve A.D. ile tutuksuz yargılanan F.A. katıldı.

İtirafçı olup etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen F.A, ifadesinde Bitlis'te görev yaparken bir öğretmenin telefonuna örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u yüklediğini söyledi.

Bu yapının içerisinde terör örgütü olduğunu bilmeden bulunduğunu savunan F.A, 'Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde sohbetler oluyordu. Toplantılara E.K, M.Ç, A.D, F.K, Ö.A. katılırdı. Himmet verenler vardı. E.K, himmetleri topluyordu.' dedi.

Bitlis'ten Kastamonu'ya tayini çıktıktan sonra tanıştığı E.K'nin telefonuna Tango adlı bir programı yüklediğini ifade eden F.A, '15 Temmuz gecesi program üzerinden 'Görevi başındaki polisler askere direnmesin' şeklinde mesaj geldi.' diye konuştu.

Diğer sanık ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, M.Ç, L.T, F.K. ve E.K'nin tutukluluk halinin devamına, Ö.A. ve A.D'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: AA