ÇOMÜ'ye 'Çevre İzin Belgesi' Verildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 'atıksu deşarjı' konulu Çevre İzin Belgesi verildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, üniversitenin yerleşkelerindeki faaliyetler sonucu oluşan atıkların çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde takip edildiği, bunlarla ilgili olarak atık hiyerarşisi prensiplerine uygun çalışmalar yapıldığı anımsatıldı.

Bu kapsamda, üniversiteye bağlı yerleşkelerde çevrenin korunması anlamında birçok çalışma yapıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

'Çevrenin korunması ve sağlıklı bir çevre oluşturulabilmesi kapsamında Terzioğlu, Dardanos ve Biga yerleşkelerinde oluşan evsel nitelikli atık suların çevre mevzuatına uygun arıtılmasını sağlamak ve mevzuat kapsamında alıcı ortama deşarj edilmesi amacı ile faaliyete alınan Fiziksel ve Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından atıksu deşarjı konulu Çevre İzin Belgesi alındı. Belge, ENV Çevre Yönetimi ve Teknolojileri Şirket Genel Müdürü İlhan Bettemir tarafından, ÇOMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu'ya teslim edildi.'

Kaynak: AA