Batman'da Her Gün Bin Kişiye Sıcak Yemek

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı aşevinden her gün ihtiyaç sahibi bin vatandaşa sıcak yemek dağıtımı yapılıyor Öksüz 6 kardeşten Yıldırım: 'Evde yemek yapacak kimsemiz yok. Her gün bize sıcak yemek geliyor'

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) bağlı aşevinde her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek desteği sunuluyor.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki aşevinde her gün hazırlanan iki çeşit sıcak yemek sefer taslarına dolduruluyor.

İşçiler tarafından servis araçlarına taşınan sefer tasları ile ekmek, tatlı ve meyveler, önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırılıyor.

SYDV Müdürü Beşir Arslan, yaptığı açıklamada aşevinde günlük bin kişilik sıcak yemek dağıttıklarını söyledi.

Aşevinin 10 yıldan bu yana hizmet verdiğini dile getiren Arslan, yemeklerin aşevimizde usta eller tarafından hazırlandığını belirtti.

4 servis aracıyla yemeklerin vatandaşlara ulaştırıldığını aktaran Arslan, 'Yemeklerimiz kuru ve sulu olmak üzere iki çeşit. Ayrıca kişi başına bir ekmek, meyve ve tatlı veriyoruz. Yemek dağıtımımız ramazan ayı dışında da yıl boyu devam edecek.' dedi.

Öksüz 6 kardeşten Eyüp Yıldırım, annelerinin 7 yıl önce vefat ettiğini belirterek,

'SYDV'nin bu desteği bizim için çok iyi oluyor. Çünkü biz hepimiz okuyoruz. Evde yemek yapacak kimsemiz yok. Her gün bize sıcak yemek geliyor.' diyen Yıldırım, vakıf çalışanlarına kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA