ATSO'dan Etik Üye Ve Etik Kurul Uygulaması

ATSO Başkanı Çetin: ' Türkiye'de ilk defa böyle bir çalışmayı gerçekleştirdik. Antalya'da yaşayan, tatil yapan, alışveriş yapan herkese ilan ediyoruz. ATSO etik üye belgesi ve logosu bir ticaret ahlakı belgesidir. Bu belgeyi alıp, iş yerine asan iş adamı, etik kurallara imza atmıştır'

ANTALYA ­­­­­­­- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ticarette etik davranışların geliştirilmesi amacıyla etik üye uygulamasına geçtiklerini ve etik kurul oluşturduklarını bildirdi.

ATSO'nun haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Çetin, etik kurul çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Etik üye belge uygulamasına geçtiklerini dile getiren Çetin, 'Komite başkanlarımız ve üyelerimiz zaten sektörlerinde ticaret ahlakını koruması gereken, örnek olması gereken kişiler. Türkiye'de ilk defa böyle bir çalışmayı gerçekleştirdik. Antalya'da yaşayan, tatil yapan, alışveriş yapan herkese ilan ediyoruz. ATSO etik üye belgesi ve logosu bir ticaret ahlakı belgesidir. Bu belgeyi alıp, iş yerine asan iş adamı, etik kurallara imza atmıştır.' dedi.

Etik üye belgesine sahip olan iş yerlerinin müşterisinin haklarına, sektörün ve Antalya'nın itibarına saygı göstereceğini taahhüt etmiş olacağına işaret eden Çetin, söz konusu belgenin komitelerin olumlu görüşü ile verildiğini ifade etti.

Haklı bir şikayet olduğunda etik kurulunun inceleme yapacağını ve gerek duyarsa belgeyi geri alacağını vurgulayan Çetin, 'Etik üye belgesi alan iş yerlerini sektör sektör ilan edeceğiz. Böylece bu belgeyi alan iş yerlerinin reklamını yapmış olacağız, belgesi iptal edilen olursa onun için de olumsuz reklam olmuş olacaktır.' diye konuştu.

Çetin, etik üye belgesi uygulamasının kayıt dışı ve ruhsatsız çalışan iş yerlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olacağına da dikkati çekti.

Ekonomik verilere de değinen Çetin, ilk çeyrek büyümesinin yüzde 5 ile beklentilerden daha yüksek gerçekleştiğini belirterek, bu verilerin ekonomiye olan güveni artırdığını dile getirdi.

Çetin, ekonomi cephesinde rehavete kapılmamak ve yapısal sorunları ihmal etmemek gerektiği uyarısında bulundu.

Ekonominin 2016'ya göre daha iyi gittiğini vurgulayan Çetin, ocak ayından itibaren başlatılan kredi desteklerinin ekonomide canlanmaya önemli katkı sağladığını söyledi.

- Antalya ekonomisi

Antalya'da geçen yıl yüzde 8’e çıkan karşılıksız çek oranının yüzde 2'lere gerilediğinin altını çizen Çetin, çek kullanımının azaldığını ve kredi desteklerinin bir rahatlama sağladığını belirtti.

Turizmde Antalya'nın sezona Türkiye'den daha iyi başladığını anlatan Çetin, olumlu hava devam ederse turist sayısında yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 50 artış kaydedileceğini belirtti.

Antalya'ya günde 50-60 bin yabancı turist geldiğini ifade eden Çetin, şöyle devam etti:

'Bayram tatili vesilesiyle birkaç 100 bin vatandaşımız Antalya'ya gelecektir. Dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden 10 binlerce insan Antalya'nın güzelliğini yaşamak için geliyor. Antalya’a gelenleri kültür festivalleriyle, sergilerimizle, alışveriş festivalleriyle, sayıları artan mavi bayraklı plajlarımız ile karşılıyoruz. Türkiye'de böyle bir şansa sahip az sayıdaki kentten birisiyiz. Bu yoğunluğun bütün sektörlerimize bereket olarak yansımasını diliyorum.'

Toplantı sonunda ATSO meslek komite başkanları ve disiplin kurulu üyelerinden oluşan 41 firma temsilcisine etik üye belgeleri verildi.
Kaynak: AA