Ankara Valiliği Dev Operasyonun Bilançosunu Açıkladı

Ankara Valiliği, uyuşturucu ticareti yapan şahıs ve gruplara yönelik olarak 6 ay boyunca yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan faaliyetleri açıkladı.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde uyuşturucu ticareti yapan şahıs ve gruplara yönelik 6 ay boyunca yürütülen çalışmalar kapsamında; 20.06.2017 Salı günü saat 04.00’ten itibaren 257 adrese, 650 ekip ve 3 bin personelin katılımıyla gerçekleştirilen hava destekli ’Şehit Emniyet Amiri Cüneyt Bursa Operasyonu’ neticesinde 208 şüpheli gözaltına alınmıştır” denildi.

Valilik ayrıca bu sabah saatlerine kadar süren operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda; 2 kilo 169 gram esrar maddesi, 417 adet uyuşturucu hap, 90 paket satışa hazır eroin maddesi, 46 paket satışa hazır taş kokain, 12 paket satışa hazır sentetik kannabinoid maddesi, 13 adet tabanca, 10 adet pompalı tüfek, 30 adet 9 mm tabanca mermisi ele geçirildiğini duyurdu.

“Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kesintisiz sürdürülecektir”

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada operasyonun amacına ilişkin olarak ise şu ifadelere yer verildi:

“Şehit Emniyet Amiri Cüneyt Bursa Operasyonu ile uyuşturucuya sokak ortamında ulaşılabilirliğin azaltılması, uyuşturucu satışı ve kullanımının önlenmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır. Terör örgütleri ve yasa dışı grupların başlıca gelir kaynağı olan ve gençlerimizi hedef alan uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kesintisiz sürdürülecektir.”
Kaynak: İHA