Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan, Mısır'da

Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan, Mısır'da Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Sisi'nin Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile başkent Kahire'de bir araya geldiği bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İki lider bölgedeki krizlerin siyasi yollarla çözülmesi konusunda fikir birliğine varmıştır. Bu hassas dönemde koordinasyonun ve Arap ülkelerinin teröre karşı işbirliği yapmasının önemine dikkat çekilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Görüşmede Al Nahyan’ın, BAE’nin teröre karşı verdiği mücadelede Mısır’a tam destek verdiğini açıkladığı, Sisi’nin ise Mısır’ın BAE ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiğini dile getirdiği aktarıldı.

Geçen kasım ayında Mısır’ı ziyaret eden Al-Nahyan, Kahire ile Riyad arasındaki krizin çözümü için arabuluculuk önermişti.

Al-Nahyan’ın Mısır ziyareti, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin diyalog yoluyla çözülmesi çabalarının sürdüğü bir dönemde gerçekleşmesi nedeniyle dikkat çekiyor.

Bu akşam Mısır’a gelen Al-Nahyan’ın ne zaman Kahire’den ayrılacağı konusunda kamuoyuna her hangi bir açıklama yapılmadı.

Ziyaret nedeniyle Veliaht Prens’in geçiş güzergahlarında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, başkent Kahire’nin Salah Salim Caddesi iftar öncesi ve sonrasında belirli aralıklarla trafiğe kapatıldı.

Kaynak: AA