14. Yayla Şenlikleri

Süleymanpaşa Belediyesi ile Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa düzenleyeceği 14. Yayla Şenlikleri yapılacak.

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz kültürünü yaşatmak için şenliklerin 14 yıldır düzenlendiğini söyledi.

Şenliklerin bu yıl Süleymanpaşa Belediyesi ile organize edileceğini ifade eden Akyüz, '14. Yayla Şenliklerimiz 30 Haziran ile 2 Temmuz tarihlerinde yapılacaktır. Karadeniz şenliği olmamıza rağmen bu yıl Trakya insanının şenliklerimize ilgi göstermesinden dolayı sanatçılarımızın bazıları Karadeniz yöresinden bazıları da Trakya yöresinden olacak.' dedi.

Akyüz, 3 gün sürecek şenliklerde Karadeniz esintilerinin yaşanacağını belirterek şunları kaydetti.

'Belkis Akkale, Apolas Lermi, Sait Uçar gibi tanınmış sanatçılarımız şenliğimize katılıp insanlara müzik şöleni yaşatacaklar. Bu yıl şenliklerimizi Süleymanpaşa Belediyesi ile organize ediyoruz. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu şenlikte 3 gün boyunca Karadeniz'e has yöresel ürünlerin satışı yapılacak.

Kadın kollarımız kermesinde geçmişten günümüze bölgeye özgü yemek çeşitlerinin yapımı ve tanıtımı olacak. 3 gün boyunca memleket hasreti çekenler eğlenmek isteyenler gönlünce zaman geçirecek.'

Kaynak: AA