Yalova'dan Kısa Kısa

İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün koordineli olarak yaptığı denetimlerin devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yaz mevsiminin gelmesiyle kentin cazibe merkezlerinden olan Gazipaşa Caddesi'nde özellikle akşam saatlerinde yayaların rahat dolaşması için trafik denetimleri arttırıldı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yapılan denetimleri yerinde görmek amacıyla uygulama yapan ekiple bir araya geldi.

Salman, 'Gazipaşa Caddesi'nde yapacağımız yeni uygulama öncesinde ekipler vatandaşlarımızın güvenliği için denetimlerini aralıksız olarak sürdürecekler. Motorlu araç kullanan tüm vatandaşlarımızın da bu konuda hassas davranacağına ve bizlere yardımcı olacaklarına inancım tam.' ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda denetimlerin arttırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

-Yalova'da altyapı çalışması

Yalova Belediyesince altyapı çalışmasının tamamlandığı bölgelerde tretuvar çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Vefa Salman, Kazım Patıl Caddesi’ne giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kent genelindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Salman, şunları kaydetti:

'Yalova Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından kent genelinde öncelik ve önem taşıyan tretuvar ve yol çalışmalarına aralıksız olarak devam ediliyor. Halkımızın sorun yaşamaması adına çalışmaların bölüm bölüm yapıldığı Kazım Patıl Caddesi’nde ekiplerimiz altyapı çalışmalarını tamamladı. 6 bin 500 metrekarelik tretuvar çalışmasına başlanan Kazım Patıl Caddesi'nde 13 bin metrekarelik alan içerisinde ekiplerimiz 1,5 kilometre uzunluğunda toplam 6 bin 240 ton da asfalt dökecek. Çalışmalar tamamlandığında yıllardır atıl vaziyette olan ve herhangi bir çalışma yapılmayan Kazım Patil Caddesi’ni de kent estetiğine uygun hale getirmiş ve yeni kimliğine kavuşturmuş olacağız.'

Kaynak: AA