Vatandaşlar Uzan'a Dert Yandı

MUŞ – Muş’un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, beraberinde Bulanık Cumhuriyet Başsavcısı Velat Öncel ve Cumhuriyet Savcısı Taha Uysal ile Merkez Camisi önünde vatandaşlarla sohbet ettiler.

Vatandaşlar Uzan'a Dert Yandı
Sıcak bir ortamda geçen sohbette vatandaşlar, Bulanık’taki esnafın pahalı eşya sattıklarından yakınarak buna bir çözüm bulunmasını istediler. Özellikle Ramazan ayı ile birlikte et fiyatlarının tavan yaptığını belirten vatandaşlar, “Etin kilosunu şu anda 40 TL’ye alıyoruz. Meyve sebze fiyatları Muş’a ve çevre illere göre çok pahalı, neredeyse iki katı fazla fiyat ödüyoruz. Kahvehanelerde 1 bardak çayın fiyatı 75 kuruş, her yerde çay fiyatı 50 kuruş, berberler saç sakal fiyatını 20 TL’ye çıkartmışlar. Kimse artık berberde tıraş olamıyor. Ekmeği yine diğer il ve ilçelere göre daha pahalıya tüketiyoruz. Her şeyi iki katı fiyatına alıyoruz. Bütün bu pahalılık aynı zamanda oda başkanlarının onayı ile oluyor. Oda başkanları vatandaşın yanında olması gerekir, vatandaşların hakkını savunması gerekir” ifadelerini kullandılar.

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan da, yaptığı konuşmada, oda başkanlarının halkla iç içe olması gerektiğini, halkın dertleriyle dertlenmesi gerektiğini belirtti.

Uzan, “Ben nasıl vatandaşla bir araya geliyorsam, onların dertlerini dinliyorsam oda başkanları da halkla iç içe olmalı, halkın dert ve sıkıntılarını dile getirmelidir. Her yerde çay 50 kuruş ise burada da 50 kuruş olmalı. Benim vatandaşım bundan fazlası bir fiyat ödememelidir. Oda başkanları ile kahvehanelerde oturup çayı 75 kuruş yaparken, bunu vatandaşa sordu mu? Ama sorması gerekir. Vatandaşa sormamışsan kardeşim sen neye göre bu fiyatı belirliyorsun o zaman. Vatandaşla, esnaf arasında ortak bir nokta olmalı. Oda başkanları sizin bu veryansınıza kulak vermelidirler. Ben bu pahalılık konusunun takipçisi olacağım. Hem oda başkanlarını arayacağım, hem resmi yazışmaları yapacağım. Esnafımız da mağdur olmasın, ama kardeşim vatandaşım da mağdur olmasın. Ben vatandaşımın sesiyim, önceliğim vatandaşımdır” şeklinde konuştu.

Devlet olarak her zaman vatandaşlarının yanında olduklarını belirten Uzan, sözlerine şöyle devam etti:

“Devlet hak edene şefkat yüzünü de gösterecek, hak etmeyene kudretli yüzünü de gösterecek. Devlet olmanın gereği de budur. Bu ilçe hepimizindir. Bulanık olarak biz bilinciyle hareket etmeliyiz. Allah’ın izniyle biz bilinciyle hareket ettikten sonra aşamayacağımız engel yoktur. Birbirimiz ötekileştirmeyeceğiz, biz kazanma politikasını yürüteceğiz. Adamın geçmişte yanlışı olmuş olabilir biz onu kazanacağız” dedi.

Kaynak: İHA