Tekstil Firmasında Mesaiye Ramazan Düzenlemesi

Batman'da yurt dışına ihracat yapan bir firma, oruç tutan çalışanlarına kolaylık sağlamak için gündüz mesaisini geceye aldı Tekstilci Kaptanoğlu: 'Bizim açımızdan da işçiler açısından da iyi oldu. Bu şekilde işçilerin performansı da düşmüş olmuyor. İşimiz de orucumuz da aksamıyor'

Batman'da bir firma oruç tutan çalışanlarına kolaylık sağlamak için gündüz mesaisini geceye aldı.

Aralarında Almanya, İspanya, İsviçre ve Danimarka'nın da yer aldığı birçok ülkeye ihracat yapan ve 400 kişinin istihdam edildiği firmada 08.00-18.00 olarak uygulanan mesai, ramazan ayı dolayısıyla 21.30-07.00 olarak düzenledi.

Firma sahibi Cengiz Kaptanoğlu, çalışanlarının ibadet haklarını da gözeterek onlara bu anlamda kolaylık sağlamak için mesaiyi geceye aldıklarını söyledi.

Yeni düzenleme ile iftardan sonra saat 21.30 da iş başı yaptıklarını ifade eden Kaptanoğlu, 'Sahurumuzu burada yapıyoruz. Sabah 07.00 olunca da işi bırakıp eve gidiyoruz. Bizim açımızdan da işçiler açısından da iyi oldu. Bu şekilde işçilerin performansı da düşmüş olmuyor. İşimizi de orucumuz da aksamıyor.' dedi.

Mesai saatinin akşama çekilmesinin memnuniyetini yaşadıklarını dile getiren işçi Nurettin Yaman, sıcak dolayısıyla ramazan ayında gündüz çalışmanın çok zor olduğunu belirtti.

Akşam çalışmaktan memnun olduklarını aktaran Yaman, 'Sahurumuzu iş yerimizde yapıp ondan sonra çalışıyoruz. Gündüz uyuyoruz, ibadetlerimizi yapıyoruz. Akşam olunca tekrar buraya gelip çalışıyoruz.' diye konuştu.

Remziye Direk de gece çalışmanın kendileri açısından daha iyi olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA