'Tarım Gençlerle Yükseliyor' Fikir Yarışması

İzmir Ticaret Borsasınca, tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere yönelik 'Tarım Gençlerle Yükseliyor' fikir yarışması düzenlendi.

İzmir Ticaret Borsası tarafından, gençlere yönelik 'Tarım Gençlerle Yükseliyor' fikir yarışması düzenlendi.

İzmir Ticaret Borsasından yapılan açıklamaya göre, yarışmayla gençleri tarımda sürdürülebilirlik ve rekabet gücünü artırmaya dönük çağdaş tarımsal uygulamalar geliştirmeye, tarımsal alanda yenilik yaratacak ve bu kesimin tarımın farklı çalışma alanlarıyla entegrasyonunu sağlayacak fikirler üretmeye teşvik etmek amaçlanıyor.

'Bitkisel ve Hayvansal Üretim', 'Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma', 'Tarımda Bilişim ve Teknoloji', 'Kırsal Kalkınma' ve 'Kadın' konu başlıklarında düzenlenen yarışmaya, 15 Ekim 2017 tarihine kadar başvurulabilecek.

Adaylar, www.itb.org.tr/duyurular internet adresinde bulunan yarışma şartnamesindeki başvuru formunu eksiksiz doldurup imzalayarak arge@itb.org.tr adresine posta yoluyla veya elden İTB'ye ileterek başvuru yapabilecek.

Başvuruların tamamlanmasının ardından borsa yönetimi, akademisyenler ve resmi kurum temsilcilerinden oluşacak jüri tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda birinci olan projeye 5 bin, ikinci olan projeye 3 bin, üçüncü olan projeye ise 2 bin lira para ödülü verilecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme yolunda tarımın çok önemli bir rolü olduğuna dikkati çekti.

Borsa olarak yerli ürünleri ve yerli üretimi sonuna kadar desteklediklerini belirten Kestelli, son yıllarda yapılan araştırmaların Türkiye'de tarım nüfusunun yaşlandığına dair veriler içerdiğini, bir tarım ülkesi olan Türkiye için bu gelişmenin iç açıcı olmadığını ifade etti.

Sektörün sorunlarını çözmek için çalıştıklarını, bu amaçla geçen yıl ilkini düzenledikleri yarışmayla gençlerin tarıma olan ilgisini artırmada başarıya ulaştıklarını bildiren Kestelli, şunları kaydetti:

'Bu yıl da gençlerimizi destekleyerek yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Bizler tarımdaki en büyük avantajımızın gençler olduğuna inanıyoruz ve 'gelenekten geleceğe' anlayışıyla hareket eden İzmir Ticaret Borsası olarak bu yolda her zaman gençlerimizin arkasındayız.'
Kaynak: AA