Sevgi, Dostluk Ve Kardeşlik Platformu İftarda Bir Araya Geldi

Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik Platformu geleneksel hale getirdikleri iftar etkinliklerinin ikincisini gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Hayrullah Başer, barış ve kardeşlik köprüleri kurulması amacıyla etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

Sevgi, Dostluk Ve Kardeşlik Platformu İftarda Bir Araya Geldi
Diyarbakır’da aralarında Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı, İnfak Vakfı ve Yardımeli Derneği’nin bulunduğu Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik Platformu, iftarda yemeğinde bir araya geldi. Büyükşehir Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar programına Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Hayrullah Başer, İl Temsilcisi Hayrettin Ebiri, Araştırma Kültür Vakfı Başkanı Metin Mahitapoğlu, İnfak Vakfı Başkanı Ömer Köse, Yardımeli Derneği Başkanı Mehmet Sılay, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yemek öncesi dualar edildi. İftar sonrası konuşan Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Hayrullah Başer, geçtiğimiz yıl barış ve kardeşlik köprüleri kurmak için başlattıkları iftar yemeklerini geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl ikincisi düzenlendiklerini kaydetti.



“Kardeşliğimizi tesis etmek için buradayız”

Bölgede olanları anlamaya çalıştıklarını kaydeden Başer, “Bu bölge çok çekti. İki nesli kaybettik. Bu ülkenin çocuklarını, bu ülkenin geleceğini, bu ülkeye bir şeyler üretecek yavrularımızı ya cezaevine yada mezara gönderdik. Bundan sonraki dönemde yavrularımıza neler bıkacağız? Bu sofralar dertlerin, sıkıntıların, geleceğin konuşulduğu sofralar haline getirmek zorundayız. Kardeşliğimizi tesis etmek amacıyla buradayız. Yarın Mardin’de ertesi gün de inşallah Şırnak’ta olacağız” dedi.

Kaynak: İHA