Selimiye Camii'nde Turizm Tanıtım Merkezi

Edirne’nin tarihi ve turistik değerlerinin tanınmasını sağlayacak Edirne Turizm Tanıtım Merkezi, Selimiye Camii Yazma Eserler Kütüphanesinin altında hizmete girecek.

Selimiye Camii'nde Turizm Tanıtım Merkezi
Edirne Valiliğinin himayesinde ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yapılan Edirne Turizm Tanıtım Merkezinde, Edirne’ye gelen turistlere tarihi ve turistik mekanlar tanıtılacak. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, turistlerin ya da ziyaretçilerin belli yerleri gezdiğini belirterek, "Edirne Turizm Tanıtım Merkezi ile Edirne’de görülmesi gereken her yeri tanıtarak gezdirmeyi amaçlıyoruz" dedi.



"Tarihi ve kültürel yerleri görmelerini sağlayacağız"

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Selimiye Camii’ne sadece yılda 1 buçuk milyon turistin geldiğini belirterek, "Genellikle Edirne’ye gelen turistler Selimiye Camii için geliyorlar. Yılda ortalama 1 buçuk milyon insan Selimiye Camii’ni ziyaret etmekte. Edirne Tanıtım Merkezinin yapılma amacı, gelen turistlere Edirne’nin diğer tarihi, turistik ve kültürel yerlerini bu merkezde göstermek. Bunu yapmamızın amacı da başka bir zamanda, başka bir organizasyonda kendilerinin ya da ailelerinin Edirne’ye gelerek diğer tarihi, turistik ve kültürel yerlerini görmelerini sağlamak istiyoruz" dedi.



"Edirne’ye daha fazla turist çekmiş olacağız"

Merkezin Edirne Valiliğinin himayesinde Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yapılacağını belirten Hacıoğlu, "Bildiğiniz gibi belediyeler vasıtasıyla günlük ziyaretçilerimizin sayısı çok fazla. Bu ziyaretçiler altın üçgen dediğimiz Eski Cami, Üç Şerefeli Cami ve Selimiye Camii, Sarayiçi, II. Bayezid Külliyesi ve Karaağaç’ı gezerek turlarını tamamlıyorlar. Çok uzun süre kalmıyorlar. Bizim amacımız, Edirne’de görülmesi gereken yerleri burada tanıtmak. Gelen ziyaretçilere burada sizin görmeniz gereken, Hıdırlık Tabyası, Hasan Sezai Hazretleri Türbesi, şehzade cenazelerinin çok gömülü olduğu Darülhadis Camii, kiliseler, sinagog var diyebilmek. Biz belediyeler vasıtasıyla gelen insanlarımızın hafızalarında, gönüllerinde ve beyinlerinde gördükleri yerlerin dışındaki yerleri de nakşedebilirsek ve bu insanlar da gittiği yerlerde bunları anlatırsa Edirne’ye daha fazla turist çekmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

"Video ile kent tanıtılacak"

Turizm Tanıtım Merkezi ile Edirne esnafının daha fazla gelir elde edeceğini belirten Hacıoğlu, "Son hazırlıkları yapıyoruz, en geç bir hafta içerisinde ziyaretçilerimizle buluşacak. Burada çalışacak olan arkadaşlarımız 2 aydır eğitimden geçiyorlar. Yapacakları işi su gibi ezberlediler. Buraya gelen turistler bir video izleyecekler. Bu videolar oynatılırken de bizim yetiştirdiğimiz elemanlar Edirne’yi gelen insanlara anlatacaklar. Oturdukları yerde serinleyecekler ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın ikramlarından da faydalanacaklar" dedi.

Kaynak: İHA