Sanayi Kenti İstihdamda Hedefini Yakaladı

Kocaeli Valisi Güzeloğlu: 'Biliyorsunuz biz yıl sonu hedefimizi 60 bin olarak ilan etmiştik. Kocaeli’de 22 Mayıs itibariyle ilave istihdam sayısı 30 bin 295'e yükseldi. Bu haliyle henüz yılın yarısına gelmeden biz ilave ek istihdam hedefimizin yüzde 50,5'ini gerçekleştirdik' 'Bu da rasyonel ve reel bir hedef paylaştığımızın, Kocaeli'ye dayalı beklentilerimizin net bir karşılığını aldığımızın çok açık ve yıl sonunda da 60 bin hedefinin aşılacağının net bir göstergesidir'

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sanayi kenti Kocaeli'nin milli istihdam seferberliği kapsamında istihdam hedefinin 60 bin olduğunu belirterek, 'Kocaeli’de 22 Mayıs itibariyle ilave istihdam sayısı 30 bin 295'e yükseldi. Bu haliyle henüz yılın yarısına gelmeden biz ilave ek istihdam hedefimizin yüzde 50,5'ini gerçekleştirdik.' dedi.

Güzeloğlu, valilikte düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli İstihdam Seferberliği çağrısına en hızlı cevap veren ve organize olan ilin Kocaeli olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda 14 Şubat'ta gerçekleştirilen toplantıda 2017 yılı ilave istihdam hedefinin en az 60 bin kişi olarak ilan edildiğini anımsatan Vali Güzeloğlu, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işverenlere yönelik uygulanan teşvikler ve avantajların anlatıldığı bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini kaydetti.

Ayrıca SGK İl Müdürlüğünce 8 bin 351 iş yeri, İŞKUR İl Müdürlüğünce ise 10 bin 85 iş yeri ve 68 ev ziyareti yapıldığını aktaran Güzeloğlu, şunları söyledi:

'İŞKUR yetkililerince kentimizin çeşitli noktalarında toplam 95 stant açılmış ve 2 bin 415 kişiye bilgilendirme yapılmıştır. 6-7-8 Nisan'da Kocaeli istidam fuarı düzenlenmiş, fuara 101 işletme, kurum ve kuruluş iştirak etmiştir. Fuarı ziyaret eden 43 bin 252 ziyaretçiye ve katılan firmalara bilgilendirme yapılmıştır. 1 Ocak'tan itibaren bin 490 kişilik toplum yararına program yapılmış olup 2 bin 521 kişi işbaşı eğitim programı sayesinde istihdama kazandırılmıştır. Ayrıca 866 kişiye mesleki eğitim yaptırılmıştır. Kocaeli, kişi başına sigortalı sayısı artış oranında yüzde 1,65 ile 81 il arasında şu anda 7. sırada yer almaktadır. 15 Mayıs değerlendirme toplantısında yüzde 1,47'ydi artış oranımız. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. 15 Mayıs'tan bugüne kadar ki süreçte hızımızı yüzde 1,47'den, yüzde 1,65'e çıkarttık. Bu artış hızımızı yüzde 2'lere doğru yükselttiğimizde nüfus oranı itibariyle yıl sonu hedefimiz açısından çok ötede bir başarıya ulaşacağımıza da inanıyoruz. Kocaeli olarak kişi başına sigortalı sayısı artış oranında 2017 yılını ilk 5 sırada tamamlamayı hedeflemekteyiz.'

-'60 bin hedefinin aşılacağının net bir göstergesidir'

Vali Güzeloğlu, Kocaeli'nin Türkiye'yi geleceğe taşıyan, büyük yürüyüşüne derinlik ve zenginlik katan bir büyükşehir olduğunu vurgulayarak, 'Şüphesiz böyle bir seferberlikte istihdam alanındaki böylesi bir çağrıda da en iddialı illerin arasında ve başında gelmesi gerekiyordu.' ifadesini kullandı.

Kocaeli’de 22 Mayıs itibariyle ilave istihdam sayısının 30 bin 295'e yükseldiğine işaret eden Vali Güzeloğlu, 'Bundan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu heyecanımızı, mutluluğumuzu Kocaeli'nin bu başarısını paylaşmaktan ayrıca bir heyecan duyuyoruz. Biliyorsunuz biz yıl sonu hedefimizi 60 bin olarak ilan etmiştik. Bu haliyle henüz yılın yarısına gelmeden biz ilave ek istihdam hedefimizin yüzde 50,5'ini gerçekleştirdik. Bu da rasyonel ve reel bir hedef paylaştığımızın, Kocaeli'ye dayalı beklentilerimizin net bir karşılığını aldığımızın çok açık ve yıl sonunda da 60 bin hedefinin aşılacağının net bir göstergesidir.' değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA