Samsung Türkiye'deki İlk Deneyim Mağazasını Yarın Açacak

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Kim: 'İstanbul'un diğer bölgelerinde ve Türkiye'nin diğer şehirlerinde de mağazalar açmayı planlıyoruz' 'Bu deneyim mağazamız, Samsung Küresel Merkez'in Türkiye'de yapmaya karar verdiği doğrudan yatırımın örneği. Bütün yaptığımız yatırımlar sayesinde Samsung Türkiye'de en kapsamlı hizmet sağlayan şirket olmayı sürdürecek' Samsung Electronics Perakende Deneyim Grubu Başkan Yardımcısı Orchover: 'Bu türdeki ilk pilot mağazamızın İstanbul'da açılması tesadüf değil. İstanbul, perakende dünyasının önde gelen şehirlerinden biri'

Samsung Electronics Türkiye, mobil ürünlere adanmış en büyük deneyim ve satış mağazasını yarın Emaar Square Mall’da açacak.

Deneyim mağazasının tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Türkiye pazarının Samsung için önemli olduğunu ifade ederek, Türk halkına en iyi ürün ve hizmeti sunmak için çok sıkı çalıştıklarını söyledi.

Samsung'un mağazada özellikle mobil ürünlere odaklandığını belirten Kim, şunları kaydetti:

'Deneyim mağazamız Samsung'un Türkiye'deki yatırım stratejimizin bir parçasını oluşturmakta. Bu mağaza bir dizi açacağımız mağazanın da birincisini oluşturuyor. Daha sonra İstanbul'un diğer bölgelerinde ve Türkiye'nin diğer şehirlerinde de mağazalar açmayı planlıyoruz. Bu deneyim mağazamız, Samsung Küresel Merkez'in Türkiye'de yapmaya karar verdiği doğrudan yatırımın örneği. Bütün yaptığımız yatırımlar sayesinde Samsung Türkiye'de en kapsamlı hizmet sağlayan şirket olmayı sürdürecek. Dünyada ilk kez uygulanacak bir mağazacılık modelini Türkiye’den başlattığımız için gurur duyuyoruz. Samsung olarak Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz.'

- 'İstanbul'da alışveriş aşkı, alışveriş tutkusu ön plandadır'

Mağazanın tasarımını gerçekleştiren Samsung Electronics Perakende Deneyim Grubu Başkan Yardımcısı Simon Orchover da Samsung deneyim mağazasının Samsung mobil teknolojilerinin birlikteliğinden doğan sinerjiyi en kapsamlı biçimde deneyimleyebilecekleri bir ortam yaratmak amacıyla tasarlandığını söyledi.

Mağazanın teknoloji perakendesi açısından önem taşıdığını ve bu türdeki ilk pilot mağazanın İstanbul'da açılmasının tesadüf olmadığını belirten Orchover, 'İstanbul, perakende dünyasının önde gelen şehirlerinden biri. İstanbul'da alışveriş aşkı, alışveriş tutkusu ön plandadır ve ilk alışveriş merkezi aslında 600 yıl önce İstanbul'da açılmıştır; Kapalıçarşı... Kapalıçarşı, günümüzde dahi inanılmaz zenginliğin, çeşitliliğin ve hizmetin temsilcisi olmaya, dünyanın perakende sektörüne örnek olmaya devam ediyor. Samsung olarak perakende deneyimini daha da ileri taşımak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

- Samsung cep telefonlarında sigorta dönemi başlıyor

Samsung Electronics Türkiye Mobil Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ise mobil teknolojilerin günlük hayattaki öneminin her geçen gün arttığına işaret ederek, 'Bu mağazayı yeniliğin kalbinin atacağı bir buluşma noktası olarak yaşatmayı planlıyoruz. Aileler çocuklarıyla birlikte eğlenceli dijital çizim veya kodlama eğitimlerine katılabilecekler. Gelişmiş cihazlarını daha etkin kullanmak isteyen tüketiciler burada ürün eğitimleri alabilecekler.' diye konuştu.

Deneyim mağazasının Samsung'un Türkiye'de yaptığı en önemli yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Yeğen, yatırımların devam edeceğini, 2017 yılında Samsung Ar-Ge Merkezi'nin duyurusunun da yapılacağını bildirdi.

Aksigorta ile yapılan iş birliği çerçevesinde ilk kez Emaar Square Mall mağazasında başlayacak sigorta paketinin de duyurusunu yapan Yeğen, şunları kaydetti:

'Mağazada tüketiciler için önemli hamleler yapıyoruz. Herhangi bir marka ürününü getiren müşteriden, o ürünü çok yüksek bedelle alıp yerine Samsung ürün vereceğiz. Bu mağazada uzunca bir süre yaklaşık 36 aya kadar varan taksitlerdeki faizi sıfırladık. Bizler araba alırken sigorta alıyoruz, arabamıza bir şey olduğunda sigorta bunun parasını ödüyor. Bu mağazada özellikle S8 ile ücretsiz, diğer ürünlerimizle ücretli vereceğimiz bir hizmeti Aksigorta ile hayata geçiriyoruz. Böylece hırsızlık dahil telefonun başına gelecek tüm sıkıntılar sigorta kapsamındaki teminat koşulları dahilinde hızlı bir şekilde karşılanmış olacak.'

Verilen bilgiye göre, Samsung'un Emaar Square Mall'daki deneyim mağazası, 500 metrekare büyüklüğü ile Samsung'un mobil teknolojilere odaklanan en büyük mağazalarından biri olma özelliği taşıyor.

Deneyim, satış ve satış sonrası hizmeti bir arada sunan yeni konsept çerçevesinde hizmet veren bu modeli, Samsung dünyanın diğer ülkelerinde uygularken İstanbul'daki mağazayı referans noktası olarak değerlendirecek.

Akıllı telefonlar, saatler, tabletler, Gear 360 kamera ve VR gözlükler gibi tüm mobil ürünlerin yer aldığı mağazada, ilave olarak bu ürünlere ait konvansiyonel mağazalarda bulunmayan aksesuarların deneyimi, kişiselleştirilmesi ve satışı da yapılacak.

Kaynak: AA