Safranbolu'da Su Arıtma Tesisi İnşaatı Devam Ediyor

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, içme suyu ve arıtma tesisi için inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Safranbolu'da Su Arıtma Tesisi İnşaatı Devam Ediyor
İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Hızar kaynağından gelen suyun arıtarak Safranbolu halkının ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanan projenin devam ettiğini söyledi.



Aksoy, “Bizim yıllardır içme suyu olarak kullandığımız hızar kaynağımız mevsimsel olarak zaman zaman bulanmakta. Bu bölgeye 1996 yılında yapılan ön çökertme tesisi artık hizmet edemez duruma gelmiş idi. Bu durumdan mütevellit DSİ Genel Müdürlüğümüze giderek bu arıtmanın yenilenmesi hususundaki ihtiyaçlarımızı ilettik. Onlarda sağ olsunlar bu ihtiyacın giderilmesi hususunda gerekli talimatları verdiler.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatları ile projelendirilme aşaması tamamlandığını kaydeden Başkan Aksoy şunları söyledi:

“İnşallah hızar kaynağından gelen su inşaat tamamlandığında memba kalitesinde olacak. İhale bedeli DSİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak ve tesisler tamamlandığında belediyemize bırakılacak ve bizde bunu bilahare taksitler halinde ödeyeceğiz. Ben özellikle şunu belirtmek istiyorum, hükümetimiz, gerek Orman ve Su İşleri Bakanımız gerek DSİ Genel Müdürümüz Safranbolu deyince bütün imkânlarını seferber ettiler. Sağ olsunlar çok hızlı bir şekilde projelendirip, uygulamaya koydular. Halkımızın ihtiyacını gidermek hususunda desteklerini esirgemiyorlar. Bizlerde Safranbolu Belediyesi olarak, son derece atak bir şekilde takibini yaptık ve nihayetinde iş başlamış oldu. Biliyorsunuz başka yerlerde böyle temeller davullarla temel atılır. Ancak biz sessizce ama tam zamanında çok ta etkin bir şekilde hallediyoruz. İnşallah kısa sürede tamamlanıp Safranbolulu hemşerilerimizin hizmetine alacağız” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Başkan Aksoy çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.
Kaynak: İHA