Ramazan'ın Vazgeçilmezi Kuruyemiş Ve Kuru Meyve

Diyarbakır’da sıcak yaz günlerine rastlayan Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlar en çok kuruyemiş ve kuru meyve tezgâhlarına rağbet gösteriyorlar. Kuru yemiş ve kuru meyve tezgâhlarının kalabalık olmasının bir diğer sebebi de Ramazan ayında kaybedilen enerjini vücuda geri alınması.

Ramazan'ın Vazgeçilmezi Kuruyemiş Ve Kuru Meyve
Diyarbakır’da yıllardır kuruyemiş ve kuru meyve sektöründe hizmet veren Kuruyemişçi İbrahim Yalaz, Ramazan Ayında en çok tercih edilen kuruyemiş ve kuru meyveleri anlattı. Ceviz bir numara diyen İbrahim Yalaz, “Ayrıca hurma ve kuru meyveler de hem sahurun hem iftarın vazgeçilmezi olarak tercih ediliyor” dedi.

Ceviz, hurma, fındık, fıstık, kuru kayısı, kuru incir kuru erik gibi besinlerin uzmanlarca da tavsiye edildiğini belirten Yalaz, “İncir en yüksek lif içeriğine sahip meyvedir. Sadece 1 adet kuru incir 2 gram lif sağlamaktadır ki bu tavsiye edilen günlük ihtiyacın yüzde 20’si’dir. Son 10-15 yılda yapılan araştırmalar sonucunda, bitkisel gıdalarda bulunan liflerin sindirim sisteminin düzgün olarak çalışması açısından çok önemli olduklarını ortaya koymuştur. Besin olarak alınan lifin sindirime yardımcı olduğu ve bazı kanser türlerinin riskini azaltmada etkili olduğu bilinmektedir. Beslenme uzmanları tarafından lif alımını artırmanın en iyi ve en ideal bir yolu olarak, lif açısından zengin olan incir tüketimini önermektedirler” diye konuştu.

Kaynak: İHA