Plakaların Darphane Mühürlü Olması

TESOB Başkanı Kara: 'Plakaların Darphane mühürlü olması, yurt genelinde son dönemlerde sahte plakalı araçların terör olayları başta olmak üzere gasp, hırsızlık gibi yasa dışı işlerde kullanılmasının önüne geçilmesi noktasında önem arz etmektedir'.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, plakaların Darphane mühürlü olmasının, yurt genelinde son dönemlerde sahte plakalı araçların terör olayları başta olmak üzere gasp, hırsızlık gibi yasa dışı işlerde kullanılmasının önüne geçilmesi noktasında önem arz ettiğini bildirdi.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon genelinde plaka basma yetkisinin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında olduğunu ifade etti.

Başkan Kara, plaka basma yetkisi bulunan TESOB'a bağlı merkez ve ilçe Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlarına, Darphane tarafından bastırılan yeni plaka mühürleri ve beratlarının, odada düzenlenen törenle Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yetkilisi Ali Seydi Aydoğmuş tarafından teslim edildiğini belirtti.

Plakaların Darphane mühürlü olmasının, yurt genelinde son dönemlerde sahte plakalı araçların terör olayları başta olmak üzere gasp, hırsızlık gibi yasa dışı işlerde kullanılmasının önüne geçilmesi noktasında önem arz ettiğini vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

'Bu tür suçların önüne geçmede plakaların mevzuata uygun, orijinal ve okunaklı olması büyük önem arz ediyor. Suçların önüne geçilmesi amacıyla sahtesinin yapılması imkansız olan, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan mühürleri ilgili odalara tutanak karşılığında teslim ettik. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca belirlenen ve araç muayenelerinde geçerli olan kusurlar tablosunda, 3 Temmuz 2017'den itibaren yönetmelikle belirlenen özelliklere sahip olmayan plakalı araçlar, 'ağır kusurlu' sayılacak. 3 Temmuz'dan itibaren yetkisi olmayan yerlerden ve internet üzerinden temin edilmiş plakalar TÜVTÜRK muayenelerinden geçemeyecek.'

Kara, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için mevzuata uygun plaka basımı yapmak üzere yetki almış meslek odalarında plaka bastırmalarının yasal bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
Kaynak: AA